«Όχι στον φόβο, ναι στην πρόληψη»: Η επιθυμία της Φώφης Γεννηματά γίνεται από αύριο πραγματικότητα

Υγεία


Πολιτικοί, στελέχη κομμάτων και γυναίκες που πάλεψαν με τον καρκίνο έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα σε μία ημέρα τιμής για την Φώφη Γεννηματά.

Με προσωπικές ιστορίες, μηνύματα αφύπνισης από γυναίκες που πέρασαν τον καρκίνο του μαστού και ιδιαίτερη μνεία στο έργο και τη μάχη της Φώφης Γεννηματά, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα παροχής δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας στις γυναίκες 50 έως 69 ετών και ανακοινώθηκε πως ξεκινά ήδη από αύριο η αποστολή SMS σε αυτές.

Η αείμνηστη πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, που έφυγε από τη ζωή «χτυπημένη» από τον καρκίνο, αγωνίστηκε όσο κανένας άλλος πολιτικός για να αναδείξει την τεράστια σημασία αυτού του προγράμματος και σήμερα σίγουρα θα ήταν περήφανη και χαμογελαστή.

  • Διαβάστε επίσης: Δωρεάν μαστογραφία σε 1,3 εκατ. γυναίκες άνω των 50 ετών

Για τον λόγο αυτό πολιτικοί και στελέχη από την Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και γυναίκες που πάλεψαν και νίκησαν τον καρκίνο, τίμησαν τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά και μοιράστηκαν ιστορίες με ένα κεντρικό μήνυμα… «ΟΧΙ στον φόβο, ΝΑΙ στην πρόληψη».

Η Φώφη ήθελε να αποβάλει τον φόβο από τις γυναίκες με καρκίνο

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του κ. Τσούνη συζύγου της Φώφης Γεννηματά, ο οποίος μίλησε για τη σύντροφο της ζωής του και τη μάχη που εκείνη έδωσε. Και μίλησε μπροστά στα παιδιά τους, Γιώργο και Κατερίνα Τσούνη που στέκονταν συγκινημένα, αλλά και υπερήφανα για τη μητέρα τους.

«Η Φώφη προσπαθούσε να πιέσει τις γυναίκες να αποβάλουν τον φόβο. Έβλεπε τον φόβο τους, ενώ συνήθιζε να λέει πως με όσα της έχουν συμβεί νιώθει σαν να έχει φοιτήσει στην Ιατρική», ανέφερε ο κ. Τσούνης προσθέτοντας πως η Φώφη Γεννηματά είχε προσπαθήσει πάρα πολύ γι’ αυτό το πρόγραμμα.

«Βλέπω σήμερα πως αυτό το πρόγραμμα είναι πιο ολοκληρωμένο, αλλά βλέπω επίσης να υπάρχει και μία διακομματική συναίνεση προκειμένου αυτό το πρόγραμμα να βοηθήσει όλες τις γυναίκες να μην νιώθουν φόβο», τόνισε ο ίδιος.

Η μάχη με τον καρκίνο είναι ένας προσωπικός Γολγοθάς

Το ίδιο μήνυμα εξέπεμψαν  και οι τρεις γυναίκες που πάλεψαν, νίκησαν τον καρκίνο και θέλησαν να μοιραστούν τον δικό τους «μαραθώνιο».

«Όσο κι αν φοβόμαστε, πράγμα εντελώς ανθρώπινο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ την πρόληψη», ανέφερε η Αγγελική Σαρηγιαννίδη η οποία διαγνώστηκε με…Πηγή: in.gr