Χρήστος Σπίρτζης: «Θα ξαναχτίσουμε το κράτος δικαίου που έχει ξηλώσει το καθεστώς Μητσοτάκη»

Οικονομία


Ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στο ΟΤ FORUM, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, δήλωσε υπερήφανος για έργα που ολοκλήρωσε ή δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «προπαγάνδα της ΝΔ».

Στο ΟΤ FORUM, που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, μίλησε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος έφερνε συχνά την συζήτηση στην υπόθεση των υποκλοπών, κλήθηκε αρχικά να περιγράψει τις βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου που θα ανακοινώσει το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Στον χορό και το κινητό του Σπίρτζη

Τι θα πει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το θέμα δεν είναι ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, αλλά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως είπε, «έχει φέρει την κοινωνία, τη χώρα και τη δημοκρατία σε αδιέξοδο».

«Το δικό μας καθήκον», ανέφερε για το πρόγραμμα του κόμματός του, «είναι η πρότασή μας να εξηγεί πως θα βγει η χώρα από το αδιέξοδο, να καταθέσουμε την πολιτική μας για την οικονομία, την ανάπτυξη και την ενεργειακή κρίση, για το πώς θα ξαναχτίσουμε το κράτος δικαίου, που έχει ξηλώσει το καθεστώς Μητσοτάκη, και πώς θα αποκαταστήσουμε τη φήμη της χώρας μας».

Όπως σημείωσε, μάλιστα, «η χώρα δεν έχει απλά δυσφημιστεί, έχει διασυρθεί».

«Υλοποιήσαμε την συντριπτική πλειοψηφία του προγράμματός μας μέχρι το 2019»

Ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι, μέχρι την ολοκλήρωση της κυβερνητικής τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, «η πλειοψηφία όσων είχαμε υποσχεθεί, είχαν γίνει».

Δεχόμενος ερωτήσεις για συγκεκριμένες δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υλοποιήθηκαν, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, απάντησε πως «έχουμε κάνει αυτοκριτική για όσα δεν κάναμε», σημειώνοντας πως «η χώρα ήταν ήδη πτωχευμένη από τη ΝΔ των κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά», ενώ τόνισε πως εάν είχαν γίνει αυτά που είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς με τους θεσμούς (σ.σ. Τρόικα) «θα είχαμε πλήρη διάλυση της χώρας και της οικονομίας, που δεν θα επανερχόταν μετά».

Και προσέθεσε: «Επέλεξε ο κ. Σαμαράς να πάει σε εκλογές, επειδή γνώριζε ότι δεν μπορούσε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του».

«Τέρμα η προπαγάνδα Μητσοτάκη, δεν θα περάσει»

«Ήταν επιλογή του κ. Μητσοτάκη να δώσει…Πηγή: Source link