Φωτεινές γιορτές και εξοικονόμηση ενέργειας υπόσχεται ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Πολιτική


Για εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 60% κάνει λόγο ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και εγγυάται παράλληλα εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 60%

Ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης προετοιμάζεται για τις γιορτές των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Θεοφανίων. «Η Πόλη μας θα «ντυθεί τα γιορτινά της» κι εφέτος κανονικά. Δεν είναι δυνατόν όλες οι μέρες της ζωής μας να είναι… Δευτέρες… Το ζητούν οι πολίτες. Το έχει ανάγκη κι η αγορά» αναφέρουν από τον Δήμο.

Τι θα γίνει ωστόσο με την αναγκαία εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων;

«Θα λάβουμε μέτρα ώστε να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος άνω του 60%» λένε από τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και αναφέρουν τις ενέργειες που θα κάνουν:

(α) Το άναμμα του εορταστικού διάκοσμου θα γίνει την 9.12.2022 (Παρασκευή) και το σβήσιμο την 7.1.2023 (Σάββατο, επομένη των Θεοφανίων). Δηλαδή διάρκεια 29 αντί 40 ημέρες.

(β) Κάθε μέρα (από 9.12.22 έως 7.1.23) θα σβήνει στις 24.00 (12 τα μεσάνυχτα). Δηλαδή μειωμένη ημερήσια λειτουργία κατά 7 ώρες. Ο στολισμός δένδρων, επίστηλων κλπ. θα γίνει κανονικά.

Αναφορικά με τον οδοφωτισμό που σήκωσε πολύ συζήτηση και κυρίως για πρακτικούς τεχνικούς λόγους και ασφάλειας ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι ξεκάθαρος: «Ο οδοφωτισμός του Δήμου θα λειτουργεί όπως καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, χωρίς καμία περικοπή. Ήδη δημοπρατείται το έργο αντικατάστασης του οδοφωτισμού ολόκληρου του Δήμου μας με led προς μεγάλη μείωση του ενεργειακού κόστους και εξοικονόμησης πόρων».Πηγή: in.gr