Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει με σημαντική ατζέντα – Η τουρκική προκλητικότητα επί τάπητος

Πολιτική


Με πλούσια ατζέντα συνεδριάζει το Υπουργικο Συμβούλιο την Τρίτη, στο οποίο ο πρωθυπουργός θα θέσει και το ζήτημα της όξυνσης της τουρκικής προκλητικότητας, όπως κατέστη σαφές και από την ομιλία του Ερντογάν στον ΟΕΗ.

Με την Τουρκία να έχει απασφαλίσει και να εξαπολύει επιθέσεις στην Ελλάδα ανοίγοντας συνεχώς νέα μέτωπα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει το ζήτημα στην εισαγωγική ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει αύριο, Τρίτη, στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στον ΟΗΕ ο Ερντογάν παρουσίασε την Ελλάδα ως χώρα – δολοφόνο προσφύγων, δηλώσεις που ακολούθησαν των απειλών «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», ενώ ακόμη και σήμερα μιλώντας σε υπουργικό συμβούλιο με θέμα την ένταση στα ελληνοτουρκικά εμφανίστηκε λάβρος κατά της Ελλάδας, επαναφέροντας το ζήτημα της αποστρατικοποίησης νησιών και προειδοποιώντας ότι «θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας με κάθε τρόπο».

Διεκδικώντας όσκαρ σκηνοθεσίας σε ότι αφορά το σκηνικό έντασης και αποσταθεροποίησης, είχε προηγηθεί η κλήση του έλληνα πρέσβη στο τουρκικό ΥΠΕΞ ζητώντας του η Ελλάδα να βάλει τέλος στις παραβιάσεις της στα νησιά.

Διαβάστε επίσης – Μητσοτάκης: Ο Ερντογάν έχει εμμονές με την Ελλάδα – Κόκκινη γραμμή η κυριαρχία μας στα νησιά

Στο τεταμένο αυτό κλίμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και τα μηνύματα που αναμένεται να στείλει προς πάσα κατεύθυνση.

Η ατζέντα του Υπουργικού

  • Εισήγηση από τους υπουργούς Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και ‘Ακη Σκέρτσο σχετικά με το Ενοποιημένο Προσχέδιο Δράσης της κυβέρνησης για το 2023 – Σχέδια δράσης των υπουργείων.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη για τον Προγραμματισμό Ανθρώπινου Δυναμικού για το 2023.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης των δεσμευμένων και δημευμένων περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, β) Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα του νομοσχεδίου για την ίδρυση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο…Πηγή: in.gr