Υποκλοπές: Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με τον πρόεδρο της Βουλής

Πολιτική


Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ υπογράμμισαν στον κ. Τασούλα την «απαράδεκτη» λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές, «που διαμορφώνεται με το ‘δεν Γνωρίζω, δεν Απαντώ’» και με την επίκληση του απορρήτου από σημαντικούς μάρτυρες.

Σε συνέχεια της επιστολής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς τον πρόεδρο της Βουλής, αντιπροσωπεία της Κ.Ο., αποτελούμενη από τον Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος και τη Μαρία Κομνηνάκα, αναπληρωματικό μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, συναντήθηκε σήμερα με τον Κωνσταντίνο Τασούλα.

Κατά την συνάντηση, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ υπογράμμισαν την «απαράδεκτη» λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής, «που διαμορφώνεται με το ‘δεν Γνωρίζω, δεν Απαντώ’ και με την επίκληση του απορρήτου από σημαντικούς μάρτυρες», αναφέρει ο Περισσός σε σχετική ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης: Την Παρασκευή στην εξεταστική επιτροπή ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ταυτόχρονα, τα στελέχη του κόμματος καυτηρίασαν την απόρριψη από την Εξεταστική Επιτροπή όλων των μαρτύρων που πρότεινε το ΚΚΕ για τη διερεύνηση των υποκλοπών σε βάρος του.

Η αντιπροσωπεία κατέθεσε, επίσης, τα ερωτήματα «που αποκαλύπτουν το κουκούλωμα των υποκλοπών στο ΚΚΕ», τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί στην Εξεταστική Επιτροπή και έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Επισήμανε τέλος ότι αν δεν παρθούν, έστω και τώρα, τα ελάχιστα στοιχειώδη μέτρα, ακόμη και στο στενό αυτό πλαίσιο των ερευνών της Εξεταστικής Επιτροπής, θα παραμείνει στο απόλυτο σκοτάδι η «χρόνια και σοβαρή υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ και η συσκότιση της αλήθειας από το 2016 μέχρι σήμερα».

Τα ερωτήματα του ΚΚΕ για τις υποκλοπές σε βάρος του

Το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα εκ νέου τα ερωτήματα που, όπως υποστηρίζει, «αποκαλύπτουν το κουκούλωμα», των υποκλοπών στο ΚΚΕ, τα οποία κατέθεσε η αντιπροσωπεία και στον πρόεδρο της Βουλής:

1) Γιατί στον ΟΤΕ διερευνήθηκε μόνο η 29η Νοέμβρη του 2016 και όχι το χρονικό διάστημα 27/11 έως 30/11 του 2016; Πώς εξηγούν η ΑΔΑΕ και ο ΟΤΕ ότι δεν βρέθηκαν καταγραφές σηματοδοσίας SS7 (σύστημα σηματοδοσίας Νο 7); Αναφέρεται επίσης στην έκθεση του 2016 ότι έγινε έλεγχος στο LI (νόμιμη συνακρόαση), αλλά δεν γίνεται αναφορά εάν βρέθηκε κάτι.

2) Στην έκθεση 25/1/2017, αναφέρεται πως η κλήση που βρέθηκε να…Πηγή: in.gr