Υποκλοπές: Σε δύσκολη θέση έναντι της PEGA η κυβέρνηση – Το Predator, οι εκλογές και η ευρωπαϊκή προσφυγή Ανδρουλάκη

Πολιτική


Η κυβέρνηση βρέθηκε ξανά εγκαλούμενη σήμερα για τις υποκλοπές με αφορμή την παρουσία της PEGA στην Αθήνα

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση για τις υποκλοπές και αφορμή στάθηκε η παρουσία στην Αθήνα της εξεταστικής επιτροπής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (PEGA) που ζητάει απαντήσεις για το πολύκροτο σκάνδαλο παρά το γεγονός ότι το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπής της Βουλής τα βρήκε όλα καλώς καμωμένα εν μέσω καταγγελιών -που επαναλήφθηκαν σήμερα- εκ μέρους της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη.

Ξανά σήμερα εγκαλούμενη

Μάλιστα η κυβέρνηση βρέθηκε ξανά σήμερα εγκαλούμενη πως όπως έκλεισε άρον – άρον τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής στην ελληνική βουλή αποφεύγοντας να καλέσει κρίσιμους μάρτυρες της υπόθεσης, έτσι και στην περίπτωση της PEGA κανένα εκ των εμπλεκόμενων πρώην ή νυν κυβερνητικών στελεχών δεν επιδιώχθηκε να έχει συνάντηση με την αντιπροσωπεία των Βρυξελλών, πλην του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, παρότι η ΕΥΠ υπάγεται στην πολιτική-διοικητική εποπτεία του μεγάρου Μαξίμου.

  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Ποδοσφαιρικός παράγοντας της Β. Ελλάδας ο επιχειρηματίας που παρακολουθούσαν με το Predator
  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Στο στόχαστρο του Predator δύο πολιτικά πρόσωπα και ένας επιχειρηματίας

Κατά την ακρόασή του από την PEGA ο Γιώργος Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδρασε άμεσα και αποφασιστικά μόλις ήρθε σε γνώση του η υπόθεση, ενώ ο υπουργός Επικρατείας, αφού ενημέρωσε για τις θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης (πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ κλπ) δεν παρέλειψε να βάλλει κατά της αντιπολίτευσης κατηγορώντας την ότι κινείται με μικροπολιτικά κίνητρα στήνοντας, όπως υποστήριξε, ένα επικοινωνιακό σόου, ειδικά στο θέμα του Predator.

Γραμμή άμυνας

Αυτό πάντως που έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης ενημερώνοντας την PEGA μίλησε για «επαναξιολόγηση του θεσμικού πλαισίου γνωστοποίησης στο υποκείμενο, περί της επιβολής σε βάρος του, του περιοριστικού μέτρου της άρσης απορρήτου».

Η γραμμή άμυνας της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα σήμερα, είτε για να απαντήσει στις κατηγορίες πως υπεκφεύγει να δώσει απαντήσεις για τους λόγους παρακολούθησης του Νίκου…Πηγή: in.gr