Υποκλοπές: Δεν πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για την ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα

Πολιτική


Πηγές της κυβέρνησης: Ο κ. Τσίπρας θέλει απλά να συντηρήσει το αφήγημα. Εχει απαντήσει ο πρωθυπουργός, έχει ελεγχθεί από τη Βουλή η υπόθεση

Οσοι περίμεναν κοινοβουλευτική μάχη αύριο, Παρασκευή, μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, για την υπόθεση των υποκλοπών, μάλλον θα απογοητευτούν. Οι φήμες που έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πάει να απαντήσει στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα βρίσκεται στη Βουλή την Παρασκευή. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές «ο πρωθυπουργός έχει πει ό,τι ήταν να πει για το ζήτημα των υποκλοπών και το θέμα το διερεύνησε διεξοδικά η Βουλή. Εχει απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν σε κοινωνικά θέματα, όπως η ακρίβεια, αλλά στην περίπτωση αυτή πρόκειται για απόπειρα του κ. Τσιπρα να συντηρήσει το αφήγημα».

Διαβάστε επίσης

* Υποκλοπές: Στο στόχαστρο του Predator δύο πολιτικά πρόσωπα και ένας επιχειρηματίας

* Aποκαλύψεις για τις υποκλοπές: Το Predator και η «γέφυρα» με την Κύπρο

Με αυτή τη διαρροή μπαίνει τέλος στην κοινοβουλευτική μονομαχία που θα γινόταν την Παρασκευή και μένει να αποφασιστεί ποιος υπουργός θα κληθεί να απαντήσει στην ερώτηση του κ. Τσίπρα. Το πλέον πιθανό είναι να πάει ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος είχε βρεθεί και στη συνάντηση με την PEGA.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός σήμερα πάει στο Βερολίνο για συνάντηση με ευρωπαίους ηγέτες με θέμα τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Αξίζει να σημειωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο Κόκκινο 105,5, τόνισε πως αν ο κ. Μητσοτάκης φυγομαχήσει και δεν απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή τότε «θα επιβεβαιώσει τις νέες αποκαλύψεις»

Η ερώτηση Τσίπρα

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε ερώτηση για το ενδεχόμενο να διενεργηθούν εκλογές «με το παράνομο λογισμικό predator να συνεχίζει να παρακολουθεί» τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Στην επίκαιρη ερώτησή του κ. Τσίπρα με θέμα “Εκλογές με ενεργό το κέντρο που διενεργεί παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων;”, αναφέρεται ότι “τις τελευταίες ημέρες, σειρά δημοσιευμάτων σε ΜΜΕ («Το Βήμα» της 30/10, Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο των 29-30/10, Inside Story 31/10), επιβεβαιώνουν ότι το παράνομο λογισμικό predator ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό της…Πηγή: in.gr