Υποκλοπές: Αυτά είναι τα 38 ονόματα της νέας λίστας που φέρονται να παρακολουθούνταν – Yπουργοί, δημοσιογράφοι, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου

Πολιτική


Νέος πολιτικός σεισμός από τη δημοσιοποίηση ακόμη 38 προσώπων που φέρονται να παρακολουθούνταν από το Predator – Αναμένεται νέα παρέμβαση από τον πρωθυπουργό

Τριάντα οκτώ νέα ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, επικοινωνιολόγων, στελεχών του κυβερνητικού μηχανισμού, επικοινωνιολόγων, περιλαμβάνονται στη δεύτερη λίστα με ονόματα που φέρονται να παρακολουθούνταν από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Η λίστα που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από την Εφημερίδα των Συντακτών για τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο, αλλά και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλο στο Βήμα της Κυριακής, προκαλούν νέο πολιτικό σεισμό.

Πλέον η κυβέρνηση, και προσωπικά ο πρωθυπουργός, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα «τσουνάμι» αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων, τα οποία αποδεικνύουν ότι υπήρχε και λειτουργούσε από το 2019 ένα παράκεντρο παρακολουθήσεων δεκάδων πολιτών.

Διαβάστε επίσης: Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται, ώρα να αναλάβει ευθύνες

Όπως και στα προηγούμενα δημοσιεύματα, έτσι και στα σημερινά, τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη δεύτερη λίστα, εφόσον αποδειχθεί ότι ήταν στόχοι παρακολουθήσεων πέραν πάσης αμφιβολίας, δημιουργούν ένα εξαιρετικά αποπνικτικό τοπίο για την κυβέρνηση.

Και θέτουν το Μέγαρο Μαξίμου προ των ευθυνών του, να αναλάβει πρωτοβουλίες για να βγουν όλα στο φως και να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι που προκάλεσαν βαρύ πλήγμα στη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τα ατομικά δικαιώματα των παρακολουθούμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων τη Δευτέρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ αναμένεται, λένε οι πληροφορίες, να τονίσει ότι όλα πρέπει να βγουν στο φως και να μην μείνει καμιά σκιά.

Την ίδια ημέρα θα κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση και η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που βάζει φρένο στις παράνομες παρακολουθήσεις, απαγορεύοντας την εμπορία και χρήση κακόβουλων λογισμικών, ενώ θεσπίζει και νέο, πιο αυστηρό πλαίσιο για τις επισυνδέσεις από την ΕΥΠ.

Α. Σκέρτσος, Γ. Γεραπετρίτης

Η νέα λίστα

Στη νέα λίστα που δημοσίευσε το Documento,…Πηγή: in.gr