Υποκλοπές: Αρένα η εξεταστική επιτροπή – Σφαγή εκτός βουλής για μάρτυρες και ποινικές ευθύνες

Πολιτική


Κόκκινο χτυπάει η ένταση εντός και εκτός εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τις υποκλοπές. Όλες οι σημερινές εξελίξεις για την υπόθεση

Μύλος έγινε σήμερα η εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές καθώς οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την κυβερνητική πλειοψηφία για συγκάλυψη λόγω της άρνησής της να αποδεχτεί τη λίστα μαρτύρων που πρότειναν και στη συνέχεια αποχώρησαν, εξαπολύοντας μύδρους κατά της ΝΔ.

Έκρηξη οργής

Η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για να κληθούν συγκεκριμένα πρόσωπα στην εξεταστική επιτροπή, ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τέσσερις κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης. Επίσης, απέρριψε από μάρτυρα τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, θύμα παρακολούθησης, και τους δημοσιογράφους που ερεύνησαν την υπόθεση.

  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Στη σκιά του απόρρητου η εξεταστική επιτροπή – «Πόλεμος» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Η ΝΔ φέρεται να συμφωνεί στην κλήση του Νίκου Ανδρουλάκη και του Παναγιώτη Κοντολέοντα, αλλά και των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρείας Intellexa και της εταιρείας Krikel. Αρνήθηκε, όμως την κλήση του παραιτηθέντα γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, επικαλούμενη το απόρρητο.

Οι εξελίξεις αυτές έφεραν έκρηξη οργής στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ ειδικότερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25 αποχώρησαν από την αίθουσα. Το ΚΚΕ αν και καταψήφισε τις προτάσεις της ΝΔ τόνισε ότι θα παραμείνει στην εξεταστική για να μην περάσει το κλίμα εκφοβισμού, απειλών και συγκάλυψης για το οποίο κατήγγειλε την κυβερνητική πλειοψηφία.

Οι μάσκες έπεσαν

Από την πλευρά της η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση και δεν έκρυψε την ενόχλησή της για το κοινό μέτρωπο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατηγορώντας τους ότι «αγκαλιά» εργαλειοποιούν το θέμα των υποκλοπών και επιδίδονται σε φτηνό επικοινωνιακό show σε βάρος της έρευνας, τονίζοντας ότι «οι μάσκες έπεσαν».

Αντίθετα με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, διαφορετική στάση είχε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στην εξεταστική επιτροπή. Σύμφωνα με «τιτίβισμα» του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου ψήφισε…Πηγή: in.gr