Υποκλοπές: Ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Θεσμών για την κατάθεση Βλάχου

Πολιτική


Για «θεσμικό κατήφορο» στην υπόθεση των υποκλοπών κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πηγές της ΝΔ – Για «κατάντημα» εξαιτίας της κυβέρνησης, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από περίπου οκτώ ώρες, ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων σχετικά με τις υποκλοπές και τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, που συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε  ο υπουργός Επικρατείας Γεώργιος Γεραπετρίτης, ενώ ενημέρωσαν την Επιτροπή – μεταξύ άλλων – ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, η εποπτεύουσα της ΕΥΠ εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.

Διαβάστε επίσης: «Το πόρισμα μένει απόρρητο» – Τίτλοι τέλους στην εξεταστική για τις υποκλοπές

Ωστόσο, μεγάλη ένταση προκλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας των όσων φέρεται να δήλωση η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Τι είπε η εισαγγελέας

Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, «η ίδια η εισαγγελέας, που έχει την αρμοδιότητα να εποπτεύει την ΕΥΠ, δήλωσε θρασύτατα ότι κατά την ανέλεγκτη κρίση της μπορεί να παρακολουθήσει ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εφόσον θεωρεί ότι πάει να πουλήσει την πατρίδα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαννακόπουλος δήλωσε ότι, «δυστυχώς σήμερα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που συνεδρίαζε μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης με θέμα τις υποκλοπές κινητών τηλεφώνων και την παράνομη χρήση του Pretador και σε βάρος  του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρίστου Σπίρτζη, ζήσαμε και παρακολουθήσαμε μια θλιβερή παράσταση συνταγματικής εκτροπής και πλήρους απαξίωσης του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, στα ίδια του τα θεμέλια».

Τζαννακόπουλος: «Κρίμα και κατάντημα»

Όπως τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τα όσα είπε η εισαγγελέας αποτελούν «προσβολή στη Δημοκρατία, προσβολή στο πολίτευμα, προσβολή στο κοινοβούλιο και προσβολή στους ίδιους τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές και βουλεύτριες».

Μάλιστα, ανέφερε ότι της ζητήθηκε να ανακαλέσει, αλλά «δυστυχώς, επέμεινε στη δήλωση αυτή, ενώ ο παρών υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αντί να αποδοκιμάσει», όπως δήλωσε ο κ….Πηγή: in.gr