Υπερταμείο: Οι βασικοί άξονες του Στρατηγικού Σχεδίου 2022-2024

Οικονομία


Οι «mega» δείκτες απόδοσης του νέου Στρατηγικού Σχεδίου

Γράφει η Ολγα Κλώντζα

Άμεσες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ στην ελληνική οικονομία και αύξηση της καθαρής αξίας των περιουσιακών του στοιχείων κατά 15% σχεδιάζει το Υπερταμείο με ορίζοντα το 2024.

Οι «mega» δείκτες απόδοσης του νέου Στρατηγικού Σχεδίου 2022-2024 παρουσιάστηκαν σήμερα, σε ειδική εκδήλωση, από τη Διοίκηση του Υπερταμείου. Η εξέλιξή του σε public wealth fund, η fast track αποτίμηση των ακινήτων που έχει στο χαρτοφυλάκιό του και η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.

«Αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε αξία και ευημερία επιτυγχάνοντας μακροπρόθεσμες αποδόσεις, χτίζοντας σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, στηρίζοντας την πράσινη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία. Αυτή η αποστολή, προσδιορίζει και το νέο ενεργό μας ρόλο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης.

Ο ρόλος

Όσον αφορά στις άμεσες επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ έως το 2024, αυτές θα έρθουν μέσα από την άσκηση για πρώτη φορά του επενδυτικού ρόλου του Υπερταμείου στη χώρα. Ο οργανισμός στοχεύει μέσα στην τριετία 2022-2024 να βελτιώσει την απόδοση μερισμάτων προς το ελληνικό Δημόσιο κατά 60% και να επιτύχει αύξηση της καθαρής αξίας των περιουσιακών στοιχείων κατά 15% έως το 2024.

Παράλληλα, επιδιώκει να εξορθολογήσει τα λειτουργικά έξοδα και να σταθεροποιήσει την κερδοφορία όλου του Ομίλου σε ποσοστό πάνω από 30%. Τέλος, εκτιμάται ότι η συνολική συνεισφορά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα ανέλθει στα 85 εκατ. ευρώ.

  • Διαβάστε επίσης: Πατέλης: Σε πράσινες επενδύσεις το 37% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Οι στόχοι

Η Διοίκηση του Υπερταμείου παρουσίασε, κατά τη δημοσιογραφική ενημέρωση, τους τρεις «mega» δείκτες απόδοσης για το 2024 που είναι συνδεδεμένοι άρρηκτα με την οικονομία, το περιβάλλον και τους πολίτες. Ειδικότερα η στοχοθεσία αφορά:

–        Για την οικονομία, στην αύξηση της καθαρής αξίας των περιουσιακών στοιχείων κατά +15%

–        Για το περιβάλλον, στη μείωση εκπομπών άνθρακα κατά -15%

–        Για τους πολίτες, στην αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών κατά +40% από τις τιμές βάσης του 2021.

Αναγνωρισιμότητα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο δείκτης αναγνωρισιμότητας του Υπερταμείου στο Γενικό…Πηγή: Source link