ΥΠΕΞ: Χαιρετίζουμε την αποστολή εμπειρογνωμόνων του ΔΟΑΕ στη Ζαπορίζια

Πολιτική


«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού, καθώς τυχόν διαρροή πυρηνικής ενέργειας σε συνέχεια των συγκρούσεων θα είχε καταστροφικές συνέπειες».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την αποστολή εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Καταστροφικές συνέπειες από τυχόν διαρροή

Αναλυτικότερα σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Χαιρετίζουμε την αποστολή ομάδας εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), υπό την ηγεσία του Γενικού Διευθυντή Rafael Grossi, στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια της Ουκρανίας, προκειμένου να διασφαλισθεί ένας από τους μεγαλύτερους πυρηνικούς σταθμούς στην Ευρώπη.

  • Διαβάστε επίσης Ζαπορίζια: Σοκαριστικές φωτογραφίες – Τρύπες στο εργοστάσιο, πιο κοντά από ποτέ νέο πυρηνικό ατύχημα
  • Διαβάστε επίσης Ουκρανία: Ομάδα του ΔΟΑΕ με επικεφαλής τον Ραφαέλ Γκρόσι καθ’ οδόν προς τη Ζαπορίζια

»Όπως έχει τονισθεί, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων του εν λόγω πυρηνικού σταθμού, καθώς τυχόν διαρροή πυρηνικής ενέργειας σε συνέχεια των συγκρούσεων θα είχε καταστροφικές συνέπειες.

Είχε θέσει ζήτημα ασφάλειας

»Υπενθυμίζεται τέλος, ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συζητήσει το ζήτημα της ασφάλειας του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας τον περασμένο Μάρτιο στη Βιέννη».Πηγή: in.gr