Τσιτσιπάς: «Είμαι 23 χρονών και παίζω συνεχώς στα μεγαλύτερα τουρνουά»

Αθλητικά


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα gotennis.tu., μίλησε για τα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του, την πανδημία και τη νέα γενιά του τένις.

Στο κατά πόσο επηρεάστηκε η ζωή του από την πανδημία, την τύχη που έχει να παίζει τένις, τους δέκα τίτλους που έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής στην καριέρα του και τη νέα γενιά του αθλήματος και το πόσο κοντά είναι αυτή στο Big 3, αναφέρθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε συνέντευξή του λίγο πριν το US open που ξεκινάει στις 27 Αυγούστου.

Αναλυτικά:

Σε σχέση με τις αλλαγές που έχει φέρει στη ζωή του η πανδημία: «Φυσικά και δεν είναι εύκολο, αλλά δεδομένου του πόσοι άνθρωποι έχουν υποφέρει απ’ αυτή την πανδημία, εμείς δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε.

Περισσότερο με έχουν δυσκολέψει οι περιορισμοί, τα τεστ… όπως είπα όμως και πριν είμαστε προνομιούχοι, επειδή μπορούμε να ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και να παίζουμε τένις.

Μου αρέσει να εξερευνώ τα μέρη που ταξιδεύω, μου μαθαίνει νέα πράγματα και με ψυχαγωγεί. Λένε ότι τα ταξίδια είναι ο καλύτερος δάσκαλος. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό δεν έχουμε την ίδια ελευθερία στο να κινηθούμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

Για τα social media στα οποία είναι ιδιαίτερα ενεργός: «Κάποιες φορές είναι καλό ένα διάλειμμα από τα social media, για να μην κυριεύσουν όλη σου τη ζωή. Φυσικά τώρα έχουν ήδη γίνει μια καθημερινότητα, αλλά πρέπει να βρεις την κατάλληλη ισορροπία».

Για όσους θεωρούν πως δεν έχει πετύχει πολλά ακόμα στην καριέρα του: «Είμαι μόνο 23 χρονών και παίζω συνεχώς στα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου, με όλους τους καλύτερους παίκτες, οπότε δεν νομίζω πως οι δέκα τίτλοι είναι λίγοι»

Όσο για την απόσταση της γενιάς του με τους Big 3: «Πιστεύω πως πλησιάζουμε όλο και περισσότερο. Φυσικά ήταν η καλύτερη γενιά στην ιστορία του αθλήματος, οπότε δεν είναι εύκολο για μας να κάνουμε το ξεπέταγμα, αλλά εκείνοι είναι που μας έχουν βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι παίκτες και να ανεβούμε επίπεδο».

Τέλος, ο Τσιτσιπάς, έκανε και ένα σχόλιο για τη νεότερη γενιά: «Κατά τη γνώμη μου, ο Σίνερ και ο Αλκαράθ είναι λίγο μπροστά από τους υπόλοιπους, αλλά υπάρχουν πολλοί καλοί νέοι παίκτες στο tour. Το τένις έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του».Πηγή: in.gr