Τσίπρας: Υποστήκαμε δεινή διπλωματική ήττα από την Τουρκία – Ζήτησε καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Πολιτική


Απόλυτη η στήριξη της Δύσης στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι εκφράζει μια ακραία αναθεωρητική πολιτική, είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου του ΝΑΤΟ

Ως ιστορική καμπή χαρακτήρισε τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι για πρώτη φορά μετά το πραξικόπημα του 2016 εκφράστηκε η απόλυτη στήριξη της Δύσης στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι εκφράζει μια ακραία αναθεωρητική πολιτική.

Για ποιο λόγο είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση

«Χθες υποστήκαμε μια δεινή διπλωματική ήττα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Open προσθέτοντας επίσης ότι και λόγω της εξέλιξης με την κατοχύρωση στην ΕΕ του Turkaegean πως «αν ήμουνα εγώ πρωθυπουργός χτες θα γυρνούσα με τα πόδια από τη Μαδρίτη».

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση επειδή εκφράζει ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ και διερωτήθηκε για ποιο λόγο είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση. «Επειδή άρθηκε το εμπάργκο όπλων από Φιλανδία και Σουηδία στην Τουρκία είμαστε ικανοποιημένοι;» ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης Ερντογάν: Επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών – Το έθεσε στις διμερείς επαφές

«Ο πήχης μας είναι ότι ο Ερντογάν δεν έθεσε θέμα κυριαρχίας της Ρόδου, της Χίου και της Λέσβου; Είναι δυνατόν να δηλώνουμε ικανοποιημένοι επειδή δεν έθεσε θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών;» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Σαρλ Μισέλ διερωτώμενος αν ξέχασε την προκλητικότητα της Τουρκίας κατά τη συνάντησή του με τον Ερντογάν και μας ζήτησε να έχουμε ήσυχα νερά.

Από ήττα σε ήττα και από βατερλώ σε βατερλώ

«Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί επικίνδυνη εξωτερική πολιτική που οδηγεί από ήττα σε ήττα και από βατερλώ σε βαρτερλώ και κάθε φορά για να καλύψει τις ήττες του εξαγγέλλει και ένα εξοπλιστικό. Αν παραμείνει στα πόσα δις θα πάνε τα εξοπλιστικά;» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας την κατάθεση επίσημου αιτήματος της Ελλάδας προς τις ΗΠΑ για τα F-35 .

Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «παρά τις ενστάσεις μας στηρίξαμε την αγορά των φρεγατών Belh@ra φρεγάτες και τα 16 ραφάλ, όχι τα επιπλέον» λέγοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως χρεοκοπήσαμε. Μακάρι να έχουμε να δαπανάμε για εξοπλιστικά, είπε,…Πηγή: in.gr