Τσίπρας: «Το δίλημμα των εκλογών είναι πολιτική αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος»

Πολιτική


Καθαρή νίκη με μεγάλη διαφορά ο εκλογικός στόχος που έθεσε ο Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την επικείμενη εκλογική μάχη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να θεωρηθεί η πρώτη μέρα, η αφετηρία της εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται.

Πρωτιά με μεγάλη διαφορά ο εκλογικός στόχος

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το δίλημμα των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το δίλημμα των εκλογών είναι απλό και ξεκάθαρο: Πολιτική αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος. Αυτό είναι το δίλημμα όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να στήσει κάλπες».

Στην κατεύθυνση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ψηλά τον πήχη θέτοντας ως στόχο καθαρή νίκη με μεγάλη διαφορά: «Καθαρά, δημοκρατικά και με μεγάλη διαφορά να είμαστε πρώτοι. Η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη είναι ανάγκη ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

Διαβάστε επίσης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης πάει σε πρόωρες εκλογές γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί την ακρίβεια

«Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με απλή αναλογική. Ο μόνος τρόπος. Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι και η μόνη δυνατότητα απ’ αυτές τις εκλογές να σηματιστεί κυβερνηση χωρίς να πάμε σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Οι πολίτες θα το κάνουν πράξη με την ψήφο τους» σημείωσε, τονίζοντας ότι οι επικείμενες εκλογές «αν για τον κ. Μητσοτάκη είναι απόπειρα δραπέτευσης για το λαό μας είναι μια μεγάλη ευκαιρία απαλλαγής από το καθεστώς που διαβρώνει τη δημοκρατία».

Δεν ζήτησα υπηρεσιακή κυβέρνηση

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τις τέσσερις προτάσεις του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών, τον διορισμό υπηρεσιακού ΥΠΕΣ, τη δημιουργία διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την επίβλεψη της ομαλής διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα καθώς και τον ορισμό του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε διαρκή συνεδρίαση για την αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων.

«Να καλέσω για άλλη μια φορά να δείξει στις δύσκολες αυτές στιγμές τη στοιχειώδη σοβαρότητα και ευθύνη. Το παιχνίδι του με τους…Πηγή: in.gr