Τσίπρας: «Θα δώσετε στη δημοσιότητα τα ονόματα των αστυνομικών που χειρίζονταν το Predator;»

Πολιτική


Μια ακόμα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το ζήτημα των υποκλοπών κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αμείωτη παραμένει η ένταση στο κοινοβουλευτικό πεδίο γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απευθύνει νέα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός αποφεύγει να εμφανιστεί στη Βουλή και να απαντήσει στις ερωτήσεις του, ενώ σημειώνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να δώσει απαντήσεις γιατί είναι «ενορχηστρωτής, ηθικός αυτουργός και εν τέλει ένοχος για το σκάνδαλο των υποκλοπών, παράνομων και “νόμιμων”».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν ισχύουν οι νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις και επίσης αν θα προχωρήσει στην αποκάλυψη των στοιχείων των αστυνομικών που σύμφωνα με δημοσιεύματα χειρίζονταν το Predator.

Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα:

Για τρίτη συνεχή εβδομάδα αρνείστε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και δεν έρχεστε να απαντήσετε ως οφείλετε σε τρεις συνεχόμενες επίκαιρες ερωτήσεις που σας έχω καταθέσει.
Την πρώτη εβδομάδα αρνηθήκατε να απαντήσετε για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με ενεργό το παρακρατικό κέντρο που διενεργεί παρακολουθήσεις. Τη δεύτερη εβδομάδα αρνηθήκατε να απαντήσετε για το ενδεχόμενο κάποιοι από όσους έχει αποκαλυφθεί πως παρακολουθούνταν με το Predator, να έχουν τεθεί και σε ταυτόχρονη επίσημη επισύνδεση από την ΕΥΠ. Και την τελευταία εβδομάδα αρνηθήκατε να απαντήσετε για το εάν μπορείτε να δεσμευθείτε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι κανένας υπουργός της κυβέρνησής σας, κανένας γενικός γραμματέας, βουλευτής ή ευρωβουλευτής και κανένας δημοσιογράφος από τις λίστες που έχουν δημοσιευθεί, δεν είχε παράλληλα με το παράνομο λογισμικό Predator, τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ.

Είναι πλέον εδραία πεποίθηση, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι αρνείστε να δώσετε απαντήσεις διότι γνωρίζατε, διότι είστε ενορχηστρωτής, ηθικός αυτουργός και εν τέλει ένοχος για το σκάνδαλο των υποκλοπών, παράνομων και «νόμιμων». Ωστόσο, οι καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών με υποχρεώνουν να επιμείνω και…Πηγή: in.gr