Τσίπρας: Η χώρα περνάει οδυνηρή κρίση με ευθύνη Μητσοτάκη

Πολιτική


«Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή πριν ένας χειμώνας οδυνηρός έρθει σε όλη την ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψη του στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου και την περιοδεία του στην αγορά του Χαλανδρίου.

  • Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Δεν πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για την ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Οι ανισότητες διευρύνονται με ραγδαίους ρυθμούς ακόμη και σε περιοχές που παραδοσιακά έχουν μεσοστρώματα», ανέφερε στις δηλώσεις του και πρόσθεσε:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να βρεθώ στο Χαλάνδρι, όπου ξεναγήθηκα στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου που έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά. Όταν στο Χαλάνδρι πάνω από 600 οικογένειες βρίσκονται στο κοινωνικό παντοπωλείο και εκατοντάδες άνθρωποι στο συσσίτιο, αντιλαμβανόμαστε πού έχει βρεθεί η κοινωνία μας μετά από ενάμιση χρόνο τρομακτικής ακρίβειας στο ρεύμα, στα είδη βασικής κατανάλωσης.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και για τον εμπορικό κόσμο. Για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που με πολύ μεγάλη δυσκολία πλέον μπορούν να τα βγάλουν πέρα, καθώς έχει μειωθεί καταλυτικά ο τζίρος τους.

Η χώρα, δυστυχώς περνάει μια οδυνηρή κρίση με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Οι μεσαίοι φτωχοί και φτωχοί απελπισμένοι. Την ίδια στιγμή η λαίλαπα των γαλάζιων ακρίδων εφορμά στον δημόσιο πλούτο.

Αυτές οι τρομακτικές ανισότητες, δεν μπορούν να συνεχίσουν. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή πριν ένας χειμώνας οδυνηρός έρθει σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Όσο γρηγορότερα έρθει μια προοδευτική κυβέρνηση για να στηρίξει με ένα πρόγραμμα στήριξης των αδύναμων και της μεσαίας τάξης , ένα πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης στους ανθρώπους που έχουν την πραγματική ανάγκη τόσο το καλύτερο για όλους . Για όλη την ελληνική κοινωνία και για την χώρα».

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε επισκεφθεί τα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Φαρμακείου και συνομίλησε με τον Δήμαρχο και τους εργαζόμενους.

Όπως σημείωσαν, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η έλλειψη πόρων και τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος…Πηγή: in.gr