Τσίπρας: Δύσκολο να διαχειριστούμε το χάος που θα αφήσουν οι «άριστοι»

Πολιτική


Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο κλείσιμο των διήμερων εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το δύσκολο δεν θα είναι να κερδίσουμε τις εκλογές, το δύσκολο θα είναι να διαχειριστούμε το χάος που θα αφήσουν οι «άριστοι» που διαχειρίστηκαν για τρία χρόνια τις τύχες της κοινωνίας και της οικονομίας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε παράλληλα, στην πρόταση για επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια και την οριοθέτηση ΑΟΖ με γειτονικές χώρες, με στόχο το επόμενο βήμα να είναι η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

  • Διαβάστε επίσης: Η ακρίβεια θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών – Ο Τσίπρας θα το πάει μέχρι τέλους

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση

Ο κ Τσίπρας,  τόνισε ότι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη ασκεί βαθιά αντικοινωνική πολιτική, από την οποία ευνοείται μία μικρή οικονομική ελίτ και οι ημέτεροι. Παράλληλα, επικεντρώθηκε στο ζήτημα της στεγαστικής κρίσης και των πλειστηριασμών, και είπε, να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να φέρει ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν ανθρώπους να χάσουν την κατοικία τους. Παράλληλα ανέφερε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης».

Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να μην προκηρύξει εκλογές το καλοκαίρι, διαταράσσοντας την οικονομική και κοινωνική ζωή και δυσκολεύοντας τους νέους να ψηφίσουν.

Ο ίδιος είπε ότι άκουσε στις τοποθετήσεις των μελών της ΚΕ την κοινή αγωνία για «όσα δύσκολα έχουμε μπροστά μας σε όλους τους τομείς, στον τομέα της πολιτικής μάχης και στον τομέα των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που διογκώνονται», σημειώνοντας ότι «πρέπει να είμαστε δίπλα στους πολίτες που περνούν μεγάλες δυσκολίες, για να ανοίξουμε το δρόμο είτε με παρεμβάσεις αλληλεγγύης είτε με αντιστάσεις και διεκδικήσεις».

Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχειριστική ικανότητά της στην οικονομία, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η «νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, όχι μόνο είναι άδικη σε επίπεδο κοινωνικό, αλλά και αποτυχημένη σε επίπεδο οικονομικό». «Τι κατάφεραν στην οικονομία αυτοί που αυτοπαρουσιάζονται ως άριστοι και με υψηλή διαχειριστική…Πηγή: in.gr