Τσίπρας από ΔΕΘ: Κοστολογημένα στα 5,6 δισεκ. τα μέτρα – Που διαφέρει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ από το μοντέλο Μητσοτάκη

Πολιτική


Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι από την άποψη του κόστους του προγράμματος δεν διαφέρει από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού αλλά διαφέρει ως προς το όραμα και το μοντέλο

Απολύτως κοστολογημένο, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το πρόγραμμα που εξήγγειλε χτες από το βήμα της ΔΕΘ, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα ανέρχεται στα 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Απολύτως κοστολογημένο

Κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα πόσο κοστολογημένο και αξιόπιστο είναι αυτό το πρόγραμμα καθώς προβλέπει αύξηση δαπανών και μείωση εσόδων και κατά πόσο θα οδηγήσει σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και νέο μνημόνιο ή απλώς θα μείνει μια υπόσχεση που δεν θα υλοποιηθεί, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι από την άποψη του κόστους του προγράμματος δεν διαφέρει από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού αλλά διαφέρει ως προς το όραμα και το μοντέλο.

  • Διαβάστε επίσης «Μεγάλες προσδοκίες» από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ – Τι υποσχέθηκε, τι θα εφαρμόσει

«Κατηγορούν εμάς ότι θα οδηγήσουμε σε μνημόνια αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα και οδήγησαν σε μνημόνια και σήμερα ακολουθούν τις ίδιες συνταγές και κατηγορούν εμάς που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Είναι επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ η δημιουργία πλαισίου δημοσιονομικής σταθερότητας και ρύθμιση του χρέους που έγινε βιώσιμο. Απολύτως κοστολογημένο το πρόγραμμά μας» είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι ανέρχεται στα 5,6 δισεκατομμύρια.

«Δεν διαφέρει από αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Αυτό που διαφέρει είναι το σχέδιο υλοποίησης, το όραμα και το μοντέλο. Το μοντέλο Μητσοτάκη παίρνει χρήματα από την έμμεση φορολογία, από μισθωτούς και μεσαία τάξη και επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην τιμή του ρεύματος. Εμείς θα φορολογήσουμε την αισχροκέρδεια προκειμένου να δώσουμε ανάσα στη μεσαία τάξη και τους μισθωτούς.

Αν δεν εφαρμοστεί το κόστος θα είναι δυσανάλογο για την οικονομία

»Ο πρωθυπουργός που έταζε μείωση φόρων, το τελευταίο εξάμηνο σε 7 δις αύξησε τους φόρους. Λέει ότι έδωσε 50 δισεκ. Που πήγαν αυτά τα λεφτά; Τα 7,5 δισεκ πήγαν σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς. Αν δεν εφαρμοστεί ένα αντίστοιχο ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την ενίσχυση μεσαίας τάξης και αδύναμων ποια θα είναι η επόμενη μέρα; Πως θα αντιμετωπίσουμε…Πηγή: in.gr