Το πορτρέτο του Κάρολου στα νέα νομίσματα της Βρετανίας (φωτογραφίες)

Lifestyle


Με την «έγκριση» του νέου βασιλιά το πορτραίτο αυτό θα εμφανίζεται σε κάθε νέο νόμισμα.

Κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της, η Ελισάβετ έγινε η πιο διάσημη γυναίκα στον κόσμο. Το πορτρέτο της είναι ακόμα παντού πάνω σε γραμματόσημα, νομίσματα και χαρτονομίσματα και τα αρχικά της κοσμούν ταχυδρομικά κουτιά, στολές και κυβερνητικές πινακίδες σε όλη τη χώρα.

Αυτό πρέπει να αλλάξει το συντομότερο και την θέση τους να πάρουν τα πορταίτα και τα αρχικά του νέου Βασιλιά Κάρολου Γ’. 

Ηδη, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας – που δημιουργεί νομίσματα για το Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από 1.100 χρόνια – παρουσίασε σήμερα τη νέα συλλογή νομισμάτων, με την εικόνα του βασιλιά Καρόλου. Με την «έγκριση» του Καρόλου το πορτραίτο αυτό θα εμφανίζεται σε κάθε νέο νόμισμα.

Στο πορτρέτο, ο Κάρολος δεν φοράει στέμμα- και έχει την επιγραφή «Βασιλιάς Κάρολος Γ΄, με τη Χάρη του Θεού, Υπερασπιστής της Πίστης», γραμμένη στα λατινικά.

Τηρώντας την παράδοση, το πρόσωπό του θα είναι στραμμένο προς τα αριστερά, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο αναφορικά με τους βασιλείς. Η βασίλισσα κοιτούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το πορτρέτο του Κάρολου στα νέα νομίσματα της Βρετανίας

«Σήμερα έχουμε την τιμή να αποκαλύψουμε το πρώτο επίσημο πορτραίτο της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά Καρόλου Γ’ που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μια συλλογή αναμνηστικών νομισμάτων που τιμά τη ζωή και την κληρονομιά της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’», ανέφερε το Βασιλικό Νομισματοκοπείο.

βρετανικο νομισμα

Επίσης, στις 3 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει μια σειρά αναμνηστικών νομισμάτων «για να σηματοδοτήσει αυτή την συγκλονιστική στιγμή στην βρετανική ιστορία».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: Skai News