Το… κάστρο του Μαξίμου και οι… καλύβες της κρίσης του ελληνικού ποδοσφαίρου

Πολιτική


Ο Τάκης Θεοδωρικάκος κάνει ότι δεν βλέπει τα προβλήματα ασφάλειας στο γήπεδο της ΑΕΚ, για να μην κακοκαρδίσει τον Μελισσανίδη, κανείς δεν συζητά το πολιτικό πρόβλημα με τη δράση Μπαλτάκου στην ΕΠΟ και στο Μαξίμου δεν μπορούν πια να λένε «για όλα φταίει ο Δημητριάδης».

Η κυβέρνηση αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τελικά βαθιά πολιτικό.

Ένα από τα συνθήματα της Γαλλικής Επανάστασης για την απελευθέρωση των λαών έλεγε: «Πόλεμος στα κάστρα, ειρήνη στις καλύβες».

Ασφαλώς όταν μιλάμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ιεροσυλία να αναφέρουμε τέτοια συνθήματα, όμως, φαίνεται ότι έτσι αντικατοπτρίζεται η κατάσταση που επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό.

Σε αντιστοιχία το κάστρο είναι η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο μαθαίνουμε ότι οι παλιές καλές ημέρες ειρήνης έχουν αντικατασταθεί με πόλεμο «φατριών».

Το δε καλύβι είναι η… παράγκα που έχει στήσει η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη, με μια επίπλαστη ειρήνη η οποία έχει ευγενικό χορηγό συγκεκριμένα πολιτικά – ποδοσφαιρικά συμφέροντα.

Οι τόνοι της κίτρινης μπογιάς που έχει βαφτεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και η «συγκίνηση» που εκβιαστικά θέλουν να βγάλουν από τους αγνούς φιλάθλους με τους δικέφαλους αετούς, τα Βυζάντια, τις Αγιές Σοφιές και τις Κόκκινες Μηλιές, δύσκολα θα κρύψουν την σκληρή πραγματικότητα.

«Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό, λίγους για πολύ καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό», έλεγε ο Αβραάμ Λίνκολν. Όμως δεν περιμένουμε να έχει διαβάσει αμερικανική ιστορία ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ. Η μόνη σύνδεση του κ. Μελισσανίδη με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήταν επιχειρηματική και μάλλον… τραυματική, με τις δικαστικές εκκρεμότητες να μην έχουν τελειώσει.

Θα περιμέναμε, όμως, να γνωρίζει τα αποφθέγματα του Λίνκολν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος μάλλον πιστεύει ότι από τη θέση του μπορεί να αντλεί και αιώνια ασυλία.

Ένας υποψήφιος δήμαρχος που χρειάζεται… δικέφαλη υποστήριξη και ένας υπουργός που αγαπάει τις δεξιώσεις από ποδοσφαιρικούς παράγοντες

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 21/10 δεν είναι μια τυπική συνδικαλιστική τοποθέτηση.

Ούτε λίγο, ούτε…Πηγή: in.gr