Τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Ερντογάν και αντοπολίτευεση γιορτάζουν και στο Twitter

Πολιτική


Στην Τουρκία την εισβολή στην Κύπρο την αποκαλούν «Ειρηνευτική Επιχείρηση»

Τα δικά της μηνύματα για την επέτειο της εισβολής της Τουρκίας στην Κυπριακή Δημοκρατία στις 20 Ιουλίου 1974 έστειλε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της γείτονος. Και αν η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση της Τουρκίας διαφωνούν σε πολλά, ακόμα και στη διαχείριση των υποτιθέμενων «ελληνικών προκλήσεων», συμφωνούν στην «ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο», όπως αποκαλούν τον «Αττίλα».

Και τον γιόρτασαν ο καθένας με ένα tweet…

Διαβάστε επίσης: 20 Ιουλίου 1974: Η αποφράδα ημέρα για τη Μεγαλόνησο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο τούρκος πρόεδρος εκτός από το μήνυμα που έστειλε στις φιέστες στα κατεχόμενα, ανέβασε και ένα τουίτ με «ευχές» στην κατοχή. «Συγχαρητήρια για την 48η επέτειο της Ειρηνευτικής μας Επιχείρησης στην Κύπρο, η οποία έθαψε κάθε απόπειρα ενάντια στα δικαιώματα, τα δίκαια, την ύπαρξη και την κυριαρχία του Τουρκοκυπριακού λαού, κυρίαρχου και ισότιμου συνιδιοκτήτη του νησιού. Τιμή στη μνήμη των μαρτύρων μας και ευγνωμοσύνη στους βετεράνους μας».

Εκπρόσωπος Ερντογάν, Ιμπραχήμ Καλίν

Στην ίδια γραμμή και ο Ιμπραχήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έγραψε: «Πριν 48 χρόνια σαν σήμερα οι στρατιώτες μας απάντησαν στην καταπίεση και διασφάλισαν την ειρήνη στην Κύπρο. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των τουρκοκυπρίων, με την ίδια αποφασιστικότητα, καθώς αποτελεί εθνικό μας θέμα. Στην επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο τιμούμε τους μάρτυρες μας και ευγνωμονούμε τους βετεράνους μας».

Διευθυντής Επικοινωνιών της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν

Ο διευθυντής Επικοινωνιών της Τουρκικής προεδρίας και στενός συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπεύθυνος για σειρά ρητορικών επιθέσεων στην Ελλάδα έγραψε στην ανάρτηση το:υ…Πηγή: in.gr