Τουρκία: Οι «ρουκέτες» Ερντογάν για τα νησιά στο Αιγαίο και το σενάριο για έρευνες στα νότια της Κρήτης

Πολιτική


Για σχέδιο εισβολής της Ελλάδας κάνει λόγο ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» καλώντας την Τουρκία να προβάλει αυτό το δόγμα πιο έντονα στη διεθνή κοινότητα

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται στο εσωτερικό της Τουρκίας η καλλιέργεια εθνικιστικού κλίματος από το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας να δυναμιτίζει περαιτέρω το κλίμα με εμπρηστικές δηλώσεις για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

«Δεν θα επαναλάβω τα λάθη των προηγούμενων»

Ο Τούρκος πρόεδρος που φαίνεται να είναι σε μια συνολική διαπραγμάτευση με τη Δύση και γενικά με τις μεγάλες δυνάμεις άνοιξε τη βεντάλια των διεκδικήσεών του και μάλιστα βγήκε και «παραπονεμένος» υποστηρίζοντας ότι κατά το παρελθόν δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δίνονταν στην Τουρκία.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ταγίπ Ερντογάν «υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα, από τα σύνορα του Εθνικού Συμφώνου μέχρι τα νησιά του Αιγαίου, από την επιστροφή Ελλάδας και της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ, μέχρι την ένταξη της ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΕΕ. Σε κανένα από αυτά δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν».

Μάλιστα αφού διαβεβαίωσε το εσωτερικό του ακροατήριο αλλά έστειλε μηνύμα τόσο στις ΗΠΑ και τη Ρωσία ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την πολιτική στην περιοχή της Μεσογείου, από τα Βαλκάνια και τη Βόρεια Αφρική μέχρι τη Συρία, αλλά και τη Μαύρη Θάλασσα και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, εκτοξεύοντας νέες απειλές κατά τις Ελλάδας δυναμιτίζοντας κι άλλο το κλίμα.

Μιλώντας για μια «μεγάλη» και «ισχυρή» Τουρκία, διαμήνυσε ότι δεν θα επαναλάβει τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων που άφησαν τα νησιά στην Ελλάδα! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε τη σκυτάλη από τον Σοϊλού και επιτέθηκε χτες κατά της Ελλάδας για υπόθαλψη της «τρομοκρατίας».

Το δεύτερο βήμα είναι η Κρήτη

Την ίδια στιγμή ο εμπνευστής της Γαλάζιας Πατρίδας και του τουρκολιβυκού συμφώνουν αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα «βλέπει» σχέδιο εισβολής τρίων σταδίων από την Ελλάδα!

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί υποστήριξε ότι οι χάρτες που παρουσίασε στους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μέρος αυτού του σχεδίου εισβολής το οποίο σύμφωνα με τον Τούρκο αντιναύαρχο εν αποστρατεία η Αθήνα το έχει…Πηγή: in.gr