Τουρκία: Καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα

Πολιτική


Τα τουρκικά ΜΜΕ, επιβεβαιώνουν σήμερα, την είδηση που είχε κυκλοφορήσει προ ημερών, για την καταδίκη του Αμπάρα.

Σε 12 χρόνια και 6 μήνες,  κάθειρξη, καταδικάστηκε, από το δικαστήριο του Γκαζιαντέπ της Τουρκίας,  ο Έλληνας συριακής καταγωγής  Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Τουρκία κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας.

Την είδηση, που είχε κυκλοφορήσει, την περασμένη εβδομάδα,  επιβεβαιώνουν σήμερα, τα τουρκικά ΜΜΕ, με αργοπορία αρκετών ημερών. Ο Αμπάρα, είχε «συλληφθεί»,  από ενόπλους με πολιτικά στις 18 Μαΐου 2022, στην πόλη του Γκαζιαντέπ και είχε προφυλακιστεί. Οι τουρκικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ο συλληφθείς  «κατασκόπευε την Τουρκία για λογαριασμό της ΕΥΠ».

  • Διαβάστε επίσης: Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα: Τι καταγγέλλει στο MEGA ο γιος του – «Δεν τον πήραν αστυνομικοί, ήταν απαγωγή»

 Καταδικάστηκε «για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία»

Σύμφωνα με την ertnews.gr, που επικαλείται, σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο Αμπάρα και ο συνήγορός του παραβρέθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης στο 2ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας της δίκης ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος μετέφερε πληροφορίες για την ασφάλεια των συνόρων στην ΕΥΠ, ότι στην εξέταση που έγινε στο κινητό του εντοπίστηκαν σχετικά μηνύματα και ζήτησε την τιμωρία του. Το δικαστήριο αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης του Αμπάρα, ο οποίος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση για «πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του και υποστήριξε ότι δεν μοιραζόταν τίποτα με κανέναν.

Η «σύλληψή» του

Ο Έλληνας πολίτης, με καταγωγή από τη Συρία, ταξίδεψε στην Τουρκία για δουλειά και βρέθηκε ξαφνικά στα κρατητήρια της Άγκυρας με την κατηγορία του κατασκόπου, κάτι που έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα τουρκικά Μέσα.

Οι τουρκικές αρχές κατηγόρησαν τον 67χρονο ότι στο διάστημα μετά το 2017 βρισκόταν σε επικοινωνία με δύο στελέχη της ΕΥΠ και παραθέτουν μάλιστα δύο μικρά ονόματα («Κυριακή» και «Νίκος») και τους τηλεφωνικούς αριθμούς τους.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, τουρκικών ΜΜΕ, τότε, ο Αμπάρα φέρεται να έδωσε πληροφορίες της Τουρκίας  για την ασφάλεια των συνόρων με Έλληνες αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών. Επίσης γίνεται…Πηγή: in.gr