Τουρκία: «Για να καταλάβουμε τον παράλογο φόβο της Ελλάδας, πρέπει να γνωρίζουμε από κλινική ψυχολογία»

Πολιτική


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία διατυπώνει – έως και καμαρώνει – ότι η Ελλάδα την φοβάται. Παράλληλα με τις προκλήσεις, ήρθαν και οι ειρωνίες.

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα η Τουρκία, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της οποίας, εσχάτως, το «έριξαν» και στην ειρωνία – κάνοντας ένα… διάλειμμα από τις ευθείες απειλές.

Η τελευταία δήλωση, που αφορά στην Ελλάδα, φυσικά, έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος, μιλώντας σε φοιτητές το Σάββατο, σε εκδήλωση του Επιχειρηματικού και Ανθρωπιστικού Πανεπιστημίου, είπε χαρακτηριστικά: «Για να κατανοήσουμε τον παράλογο φόβο της Ελλάδας για τους Τούρκους, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε λίγο από κλινική ψυχολογία».

Διαβάστε επίσης: Ο Ερντογάν «στέλνει» τον πύραυλο Tayfun στην Ελλάδα και ανοίγει νέο μέτωπο με τη Δύση

Ο Τσαβούσογλου, πάντως, αναφέρθηκε και στην Κύπρο. Απευθυνόμενος στους φοιτητές, δήλωσε πως «δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων εάν δεν γνωρίζετε το διεθνές δίκαιο» (σ.σ. ενώ ο Ερντογάν το παίζει στα δάχτυλα).

Ερντογάν: «Οι μουσουλμάνοι σε Κύπρο και Θράκη δέχονται επιθέσεις»

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε τη συνεργασία και την ενότητα του ισλαμικού κόσμου, σε ομιλία του προς τον Οργανισμό Ισλαμικών Κρατών.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για επιθέσεις κατά του μουσουλμανικού πληθυσμού «από την Κύπρο μέχρι τη Δυτική Θράκη» και ζήτησε την αύξηση της συνεργασίας του ισλαμικού κόσμου για την αντιμετώπισή τους.

«Από την Παλαιστίνη μέχρι το Κασμίρ, από την Κύπρο μέχρι τη Δυτική Θράκη, δεν θα μπορέσουμε να υπερκεράσουμε τις επιθέσεις που στοχεύουν τον ισλαμικό κόσμο, αν δεν αυξήσουμε τη συνεργασία μας σε όλα τα μέτωπα».

Ακάρ: Τείνουμε χείρα φιλίας στην Αθήνα

Και επειδή προσφιλή τακτική της Άγκυρας το «μαστίγιο και το καρότο», μετά τις καθημερινές προκλήσεις, η Τουρκία μάς είπε ότι περιμένει από την Ελλάδα να ανταποκριθεί στην… χείρα φιλίας που της έχει τείνει!

Τη δήλωση έκανε για δεύτερη φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προκειμένου να δείξει ότι η Άγκυρα είναι αυτή που καλεί σε διάλογο και η Αθήνα αρνείται. Αυτό που δεν λέει ωστόσο ο Ακάρ είναι ότι η…Πηγή: in.gr