Τουρισμός: Μέχρι και μέσα Νοεμβρίου η σεζόν στη Ρόδο

Οικονομία


Η ενεργειακή κρίση κρατάει τα ξενοδοχεία ανοιχτά και τον χειμώνα για ευρωπαίους συνταξιούχους

«Μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου θα υπάρχουν τουρίστες στα ξενοδοχεία της Ρόδου και μάλιστα σε ορισμένα από αυτά οι πληρότητες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές». Αυτό δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος για τον τουρισμό δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Θανάσης Βυρίνης, ο οποίος εκφράζει την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, καθώς έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ, ακόμα και αυτό της σεζόν του 2019, που μέχρι πρότινος ήταν η καλύτερη σεζόν του ροδιακού τουρισμού.

Στόχος ο χειμώνας

Ήδη οι τοπικοί φορείς και παράγοντες έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στο να μπορέσουν να προσελκύσουν τουρίστες και τη χειμερινή περίοδο, κυρίως συνταξιούχους από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει οι πρώτες συσκέψεις, ενώ υπάρχει ανοιχτή γραμμή και με το υπουργείο Τουρισμού.

Διαβάστε επίσης: Ξένοι στον τόπο τους οι Ελληνες και οι διακοπές τους… όνειρο απατηλό

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη φετινή τουριστική περίοδο που εξελίσσεται εντυπωσιακά» δηλώνει ο κ. Βυρίνης που συντονίζει από την πλευρά του δήμου Ρόδου τις προσπάθειες για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα. Όπως τονίζει ο κ. Βυρίνης, αυτές τις μέρες οι αφίξεις τουριστών στο νησί της Ρόδου έχουν υπερβεί συνολικά το 1.800.000 άτομα. Ο στόχος είναι μέχρι τέλος του χρόνου ο αριθμός τουριστών να φθάσει τα 2.300.000 άτομα γεγονός που θεωρείται πλέον εφικτό, αφού και οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δυναμικοί σε αριθμό αφίξεων.

Αναμένεται μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Βυρίνη, αλλά και παραγόντων της τουριστικής αγοράς ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η τουριστική κίνηση θα έχει καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αφού έχουν προγραμματίσει διακοπές τουρίστες μεγαλύτερης ηλικίας, με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.

Ευρωπαίοι συνταξιούχοι

Ήδη για το πρόγραμμα φιλοξενίας των συνταξιούχων τον χειμώνα έχουν γίνει οι πρώτες συσκέψεις στη Ρόδο και αναμένεται να υπάρξουν απτά αποτελέσματα μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά περίπου 20 ξενοδοχεία που διαθέτουν γύρω στις 5.000 κλίνες θα μείνουν ανοιχτά και το χειμώνα στη Ρόδο και θα είναι διαθέσιμα, ώστε να…Πηγή: Source link