Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Κασουλίδη στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων

Πολιτική


Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο συντονισμός Ελλάδας – Κύπρου υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη είχε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο συντονισμός Ελλάδας – Κύπρου υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και των πρόσφατων επαφών τους, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αθήνα και Λευκωσία βρίσκονται άλλωστε σε ανοιχτή γραμμή δεδομένης της κλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΞ: Καταδίκη των τουρκικών δηλώσεων ζητά η Ελλάδα – «Απρόκλητες, απαράδεκτες και προσβλητικές για την Ελλάδα»

«Πόλεμος» επιστολών

Και ενώ η Τουρκία κλιμακώνει τη ρητορική της εναντίον της Ελλάδας, επιχειρεί να συνεχίσει και το παιχνίδι της καταγγελίας της ελληνικής πλευράς σε διεθνείς οργανισμούς, παρουσιάζοντας την Αθήνα ως αυτή που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται και η επιστολή Τσαβούσογλου σε ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και ΕΕ.

Μία επιστολή την οποία η Αθήνα χαρακτήρισε μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε τέτοιο βαθμό που ξεπερνάει τα όρια της λογικής και πλέον κινείται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Την ίδια στιγμή επιστολές στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, στον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ αλλά και στο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες απέστειλε η Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι οι δηλώσεις Ερντογάν είναι «απρόκλητες, απαράδεκτες και προσβλητικές για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό».

«O ανοιχτά απειλητικός τους χαρακτήρας και τόνος είναι κάτι παραπάνω από προφανής, διαλύοντας έτσι κάθε αμφιβολία σχετικά με τον επιδιωκόμενο σκοπό τους, καθώς και κάθε ισχυρισμό ότι προορίζονται μόνο για εσωτερικούς λόγους ενόψει των επόμενων εκλογών στη χώρα» υπογραμμίζεται στις επιστολές της Ελλάδας που ζητά την άμεση καταδίκη τους από όλη τη διεθνή κοινότητα.

«Με το να μην το πράξουμε εγκαίρως ή με το να υποτιμήσουμε τη σοβαρότητα του θέματος, κινδυνεύουμε…Πηγή: in.gr