Τζανακόπουλος: Βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας αν γίνουν εκλογές με ανοιχτό το predator

Πολιτική


Πώς σχολίασε το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα βρίσκεται στη Βουλή την Παρασκευή

«Ενημέρωσα πριν από λίγο την Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και το σκάνδαλο της συγκάλυψης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης από τη μεριά της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ».

Αυτό δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά τη συνάντηση με την Επιτροπή PEGA.

«Ενημέρωσα για τη συνδυαστική χρήση των επίσημων επισυνδέσεων και του predator από την ΕΥΠ που στην πραγματικότητα μας οδηγεί σε μια εξαιρετικά σκοτεινή περίοδο για την ελληνική δημοκρατία. Το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε εκλογές με το predator ενεργό αποτελεί μια βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

  • Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Δεν πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για την ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Εξοργιστική η άρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει στην ερώτηση Τσίπρα»

Παράλληλα, χαρακτήρισε «τουλάχιστον εξοργιστικό το ότι ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει στη σχετική ερώτηση που του έχει καταθέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στην αυριανή διαδικασία της Ώρας του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Είναι προφανές ότι προσπαθεί να αποδράσει για άλλη μια φορά από τις τεράστιες ευθύνες του και στην πραγματικότητα, όπως σας είπα και προηγουμένως, οδηγείται η χώρα σε εκλογές με μια τεράστια σκιά, με ένα σκοτεινό πέπλο να τυλίγει την ελληνική δημοκρατία».

Κλείνοντας εξέφρασε την ελπίδα «ότι η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα καταφέρει να ρίξει λίγο παραπάνω φως σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση, καθώς φάνηκε ότι οι ευρωβουλευτές είναι ενήμεροι σε αρκετό βάθος για τις λεπτομέρειες του σκανδάλου αυτού. Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα να επιδιώκει να χυθεί άπλετο φως, καθώς τα δημοσιεύματα, οι πληροφορίες, οι αποκαλύψεις είναι πλέον καθημερινές και υπάρχει σαφής ένδειξη ότι τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία παρακολουθούνταν δεν περιορίζονταν στον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Σπίρτζη αλλά μιλάμε για πολύ περισσότερους που θα προκύψει στο μέλλον…Πηγή: in.gr