Τζάστιν Μπίμπερ: «Παρέλυσε το μισό πρόσωπό μου» -Τι συνέβη

Lifestyle


Ο τραγουδιστής αναγκάστηκε να ακυρώσει τις συναυλίες του εξαιτίας του ξαφνικού προβλήματος υγείας που του προέκυψε.

Ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας ταλαιπωρεί αυτές τις ημέρες τον ποπ τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ακυρώσει όλες του τις συναυλίες. Όπως εξήγησε ο ίδιος ένας ιός του προκάλεσε το σπάνιο σύνδρομο Ramsay Hunt, εξαιτίας του οποίου παρέλυσε το μισό του πρόσωπο.

Το σύνδρομο Ramsay Hunt είναι μια νευρολογική πάθηση που προκαλείται από τον ιό varicella zoster, που προκαλεί την ανεμοβλογιά στα παιδιά και τον έρπητα ζωστήρα στους ενήλικες, εξήγησαν ειδικοί στους New York Times.

Σε βίντεο που ανάρτησε ο Μπίμπερ στο Instagram έδειξε ότι δεν μπορεί να κουνήσει τη μία πλευρά του προσώπου του.

«Είναι αρκετά σοβαρό όπως μπορείτε να δείτε», ανέφερε στο βίντεο. «Είναι από έναν ιό που επιτίθεται στο νεύρο του αυτιού μου και στα νεύρα του προσώπου και έχει προκαλέσει την παράλυσή του. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το μάτι δεν ανοιγοκλείνει. Δεν μπορώ να χαμογελάσω από αυτή την πλευρά του προσώπου μου, αυτό το ρουθούνι δεν κινείται. Οπότε υπάρχει πλήρης παράλυση σε αυτή την πλευρά του προσώπου μου», περιέγραψε.

«Για όσους είναι απογοητευμένοι από την ακύρωση των επόμενων σόου μου, απλά σωματικά προφανώς δεν είμαι σε θέση να τα πραγματοποιήσω. Το σώμα μου μου λέει ότι πρέπει να ρίξω ρυθμούς. Ελπίζω να καταλαβαίνετε», ανέφερε ο Μπίμπερ και συμπλήρωσε ότι δεν είναι σίγουρος πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την ανάρρωσή του.

«Θα χρησιμοποιήσω αυτή την περίοδο για να ξεκουραστώ, να χαλαρώσω και να επιστρέψω στο 100%, έτσι ώστε να μπορώ να κάνω αυτό για το οποίο γεννήθηκα», τόνισε, ευχαρίστησε τους θαυμαστές του για την υπομονή και είπε ότι κάνει ασκήσεις προσώπου για να τον βοηθήσουν.

Το σύνδρομο Ramsay Hunt (RHS) είναι μια σπάνια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από παράλυση του νεύρου του προσώπου και εξάνθημα στο αυτί ή και έρπητα ζωστήρα στο στόμα, ενώ μπορεί να προκαλέσει μέχρι ζάλη ή και απώλεια ακοής.

Προκαλείται από τον ίδιο ιό που προκαλεί και την ανεμοβλογιά και ανήκει στην οικογένεια του ιού του έρπητα. Σε περιπτώσεις συνδρόμου Ramsay Hunt, ο μέχρι πρότινος αδρανής ιός της ανεμοβλογιάς – έρπητα ζωστήρα «ξυπνάει» και εξαπλώνεται για να επηρεάσει το νεύρο του προσώπου.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: Skai News