Τέλος οι πρόωρες κάλπες αλλά σε… εκλογική ετοιμότητα τα κόμματα – Τι θα γίνει με τον εκλογικό νόμο

Πολιτική


Παραμένει στο συρτάρι του Μαξίμου το σενάριο για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να βρίσκονται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα το Σεπτέμβριο

Η τελευταία τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη με την οποία ο πρωθυπουργός θέλησε με κατηγορηματικό τρόπο να βάλει τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές  δεν φαίνεται να πείθει τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία κινούνται με την δυναμική της εκλογολογίας του προηγούμενου διαστήματος και προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο.

Στο συρτάρι

Την ίδια στιγμή, η κατηγορηματική διαβεβαίωση του πρωθυπουργού για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ουσιαστικά την άνοιξη του 2023, σε συνδυασμό με τη ρητορική των κυβερνητικών στελεχών, προεξάρχοντος του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, ότι η απλή αναλογική αποτελεί βόμβα για την κυβερνητική σταθερότητα, τροφοδοτούν μια συζήτηση για νέα αλλαγή στον εκλογικό νόμο, κάτι που το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση το διέψευδε.

Διαβάστε επίσης Εκλογές: Γιατί αποφάσισε να «παγώσει» τα σενάρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επισήμως ούτε τώρα υπάρχει τέτοιο θέμα αν και οι πληροφορίες θέλουν το θέμα αυτό να μην είναι πάνω στο τραπέζι, αλλά βρίσκεται στο συρτάρι του Μαξίμου. Κοινώς το θέμα αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν φαίνεται με τα ως τώρα δεδομένα να μην έχει κλείσει οριστικά.

«Το συμφέρον της χώρας επιτάσσει σταθερή διακυβέρνηση και απόλυτη υπευθυνότητα, ειδικά μέσα σε ένα περιβάλλον τεράστιων κρίσεων και προκλήσεων. Η απλή αναλογική, την οποία με ιδιοτελή κομματικά κριτήρια εισήγαγε ο κ. Τσίπρας, δεν είναι ένα σύστημα που μπορεί να δώσει μια διακυβέρνηση με σταθερότητα και διάρκεια» τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά με τις εκλογές σε συνέντευξή του στη RealNews.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο MEGA δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία σκέψη και καμία προετοιμασία για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ενώ εκτίμησε ότι την άνοιξη του 2023 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πιο ισχυρός πολιτικά και μίλησε για αυτοδυναμία στις επικείμενες εκλογές.

Διαβάστε επίσης Εκλογές: Στο τραπέζι η αλλαγή του εκλογικού νόμου για εξασφάλιση αυτοδυναμίας

Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα για το Σεπτέμβριο

Πάντως από τη μεριά της η…Πηγή: in.gr