ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο που μπορεί πια να περιμένει ο κ. Μητσοτάκης είναι η ήττα του στις επόμενες εκλογές, που δεν θα αργήσουν, λέει η Ράνια Σβίγκου

Πολιτική


Η Ράνια Σβίγκου προέβλεψε ότι οι εκλογές θα έρθουν νωρίτερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «θα κάνει τα πάντα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να φανερωθούν οι ένοχοι. Και τώρα, και μετά τις εκλογές, όπου η επόμενη, προοδευτική πλειοψηφία, θα συγκροτήσει Προανακριτική Επιτροπή», δήλωσε η Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Ράνια Σβίγκου.

Τόνισε ότι «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, η κυβέρνηση θα είχε ήδη παραιτηθεί. Όχι εδώ, όμως, στην Ελλάδα του Κ. Μητσοτάκη, του επικεφαλής της παραΕΥΠ και της Μαξίμου Α.Ε.»., προσθέτοντας ότι «έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρύψουν την αλήθεια. Με ψεύδη και συκοφαντίες, με λάσπη εναντίον ακόμα και ξένων μέσων και δημοσιογράφων, επικαλούμενοι ένα δήθεν ‘απόρρητο’, αρνούμενοι να καλέσουν στην Εξεταστική κρίσιμα πρόσωπα, ιδιώτες και στελέχη της κυβέρνησης».

  • Διαβάστε επίσης: Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο 

«Κορυφαίος παράγοντας αποσταθεροποίησης»

Η κ. Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο ethnos.gr, χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «κορυφαίο παράγοντα αποσταθεροποίησης της χώρας, κατάλυσης των θεσμών και της νομιμότητας», προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί πια να κρύψει τον πανικό του και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται», και «προσπαθεί να κάνει πάλι τον ανήξερο, για να αποσείσει τις ευθύνες του» και ότι προσπαθεί να υπεκφύγει από τις «αυτονόητες ερωτήσεις» που του έχει απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπε ότι ο πρωθυπουργός κρύβεται από τη βουλή, από τον Αλέξη Τσίπρα, την PEGA, κυρίως όμως «από τον λαό» και «όσο όμως κρύβεται, τόσο περισσότερο φανερώνει την ενοχή του, και τόσο περισσότερο ηχηρή θα είναι η αποδοκιμασία του στις κάλπες».

«Είναι πια ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή. Το μόνο που μπορεί πια να περιμένει είναι η ήττα του στις επόμενες εκλογές, που δεν θα αργήσουν», σχολίασε. Πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές με τη σκιά των παρακολουθήσεων, ούτε με την υπόνοια ότι ο πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος είναι εθνικός μειοδότης». «Είναι απαραίτητο να υπάρξουν συγκεκριμένες εγγυήσεις, τις οποίες περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε δημοκρατικό κόμμα, κάθε δημοκρατικός πολίτης θα πρέπει να απαιτήσει την υλοποίηση αυτών των στοιχειωδών εγγυήσεων. Είναι ζήτημα αυτοπροστασίας των…Πηγή: in.gr