ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Το «παρακράτος Μητσοτάκη» επιχειρεί κουκούλωμα

Πολιτική


Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σύμφωνα με το δημοσίευμα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ που εντάσσονται στο περιβάλλον Μητσοτάκη ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά usb των παρακολουθήσεων με σκοπό την καταστροφή τους»

«Το παρακράτος Μητσοτάκη έχει τραυματίσει και συνεχίζει να τραυματίζει την Δημοκρατία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που κάνει λόγο για «επιχείρηση ‘κουκούλωμα’ του σκανδάλου των υποκλοπών από το παρακράτος Μητσοτάκη».

Εντολή να καταστραφούν αρχεία της ΕΥΠ

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σύμφωνα με το δημοσίευμα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ που εντάσσονται στο περιβάλλον Μητσοτάκη ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά usb των παρακολουθήσεων με σκοπό την καταστροφή τους» και «όλα αυτά μετά την ανακοίνωση της ΑΔΑΕ ότι προχωρά επιτέλους σε ελέγχους».

  • Διαβάστε επίσης Βουλή: Ψηφίστηκε η εξεταστική για τις παρακολουθήσεις από το 2016 – Με 142 «ναι», «παρών» από τη ΝΔ

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει πειστικές απαντήσεις οι δε αρμόδιοι θεσμοί, Δικαιοσύνη και ΑΔΑΕ, θα πρέπει με κατεπείγουσα διαδικασία να ενεργήσουν και να εξεταστούν οι αρμόδιοι για τις παρακολουθήσεις υπάλληλοι». «Χρέος όλων μας να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κρίσιμη πληροφορία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο ίδιο θέμα για την εντολή καταστροφής αρχείων των παρακολουθήσεων στην ΕΥΠ, δήλωσε ότι «είναι μια πολύ κρίσιμη πληροφορία που δείχνει ακριβώς τον πανικό που υπάρχει σε όλο το μηχανισμό του επιτελικού οικογενειακού παρακράτους που έχει φτιάξει το καθεστώς Μητσοτάκη».

  • Διαβάστε επίσης Μητσοτάκης: Πούτιν και Ερντογάν δεν κρύβουν ότι θα ήθελαν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα

Προνόμιο για τον εαυτό του

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επισημαίνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί για τον εαυτό του το προνόμιο να μην ελεγχθεί για το σκάνδαλο των υποκλοπών», έκανε λόγο  για μια «τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης», και μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» υπογράμμισε:

«Στις 29 Ιουλίου η Κομισιόν στέλνει επιστολή στην Ελλάδα, στην οποία ρωτάει για το Predator και τις…Πηγή: in.gr