ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπροσωπεία του κόμματος μεταβαίνει στον Άρειο Πάγο

Πολιτική


Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στον Άρειο Πάγο

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στον Άρειο Πάγο που θα συναντηθεί με τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο για θέματα που σχετίζονται με την υπόθεση των υποκλοπών. Αυτήν την ώρα ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Κλογήρου και ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Εσωτερικών, Χρήστος Σπίρτζης ενημερώνουν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε την παράμετρο των τηλεφωνικών υποκλοπών στη δημόσια συζήτηση. Με δήλωσή του, μετά την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση της εξεταστικής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε χθες ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαίωσε σήμερα εκ νέου την ενοχή της, επιχειρώντας να θάψει στο σκοτάδι την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις».

  • Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Αρένα η εξεταστική επιτροπή – Σφαγή εκτός βουλής για μάρτυρες και ποινικές ευθύνες

Νέο «αγκάθι» οι μάρτυρες στην Εξεταστική

Και προσθέτει πως, «αφού έσπευσαν να καταστρέψουν κάθε στοιχείο για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, Κουκάκη και ενδεχομένως πολλών ακόμα πολιτικών και δημοσιογράφων, επιχειρούν τώρα να ξεμπερδέψουν με συνοπτικές διαδικασίες και με την Εξεταστική Επιτροπή, αποκλείοντας όλους τους κρίσιμους μάρτυρες».

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «δεν πρόκειται απλά για διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά για διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή, που επισφραγίζεται με τις αδιανόητες απειλές περί δήθεν φυλάκισης για όσους πουν την αλήθεια. Για όσους δηλαδή πράξουν αυτό που το Σύνταγμα και ο νόμος ορίζει».

«Σοβαρές ποινικές ευθύνες»

Καλό είναι όλοι να γνωρίζουν, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αν κάποιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες, δεν είναι όσοι αποκαλύψουν την αλήθεια, «αλλά όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και όσοι επικαλούνται το απόρρητο ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπίας, προκειμένου να τα συγκαλύψουν».

Και καταλήγει πως, αυτοί που σύντομα θα λογοδοτήσουν και απέναντι στον ελληνικό λαό και απέναντι στο νόμο, δεν είναι όσοι μάχονται για την αλήθεια και υπερασπίζονται το πολίτευμα, «αλλά όσοι μάχονται για να επιβάλουν το…Πηγή: in.gr