Στο Δημοτικό στάδιο Τρικάλων τοποθετήθηκε νέο ταρτάν

Πολιτική


Το Δημοτικό στάδιο Τρικάλων έχει πλέον σύγχρονο ταρτάν που καλύπτει τις προδιαγραφές για την διοργάνωση αγώνων στίβου. Μια προμήθεια που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Νέα, σύγχρονη μορφή έχει πλέον ο χώρος του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων. Ο Δήμος Τρικκαίων ολοκλήρωσε ένα σημαντικό έργο για τον αθλητισμό, όχι μόνο των Τρικάλων, αλλά και όλης της χώρας.

Το νέο ταρτάν είναι έτοιμο να υποδεχθεί αθλητές και αθλήτριες, τόσο για προπόνηση, όσο και για αγώνες – και μάλιστα με υψηλότερες επιδόσεις, λόγω των υλικών από τα οποία αποτελείται το νέο αυτό ταρτάν.

Οι στιβικές διαδρομές είχαν υποστεί φθορά με το πέρασμα των χρόνων και ο Δήμος Τρικκαίων αποφάσισε να υλοποιήσει ένα έργο που δίνει πνοή στον στιβικό αθλητισμό των Τρικάλων.

Όλοι γνωρίζουν πως όταν υπάρχει φθορά στο ταρτάν οι αθλητές κινδυνεύουν από τραυματισμούς αλλά και χάνεται οποιαδήποτε δυνατότητα να φιλοξενηθούν αθλητικές διοργανώσεις. Και οι αθλητικές υψηλού επιπέδου διοργανώσεις, ενισχύουν σημαντικά τις τοπικές κοινωνίες αλλά και λειτουργούν ως μαγνήτης για τα παιδιά ώστε να ασχοληθούνε με τον αθλητισμό.

Το αμέσως επόμενο διάστημα τοποθετείται και νέος εξοπλισμός για τα υπόλοιπα αθλήματα του στίβου, προκειμένου να υπάρχει πληρέστερη υποδομή για τον τρικαλινό αθλητισμό.

Εκτός από τη χρήση που θα κάνουν οι τρικαλινοί σύλλογοι, ανοίγει πλέον και ο δρόμος για την επαναδιοργάνωση μεγάλων αγώνων στα Τρίκαλα, κάτι που και λόγω της πανδημίας είχε εκλείψει από το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων.

Η «Επισκευή του υφιστάμενου συνθετικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο» είχε αρχικό προϋπολογισμό 330.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.