Στην αντεπίθεση το Twitter: Σκόπιμο το σπάσιμο της συμφωνίας εξαγοράς από τον Μασκ

Κόσμος


Η εταιρία σχεδιάζει να καταθέσει αγωγή κατά του Μασκ αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει τη συμφωνία.

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες η Inc, κατηγορώντας τον Ίλον Μασκ ότι «σκόπιμα» έσπασε τη συμφωνία για την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Σε επιστολή που απεστάλη στον Μασκ, με ημερομηνία Κυριακής, ενώ κατατέθηκε και στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, η δήλωσε ότι δεν παραβίασε τις υποχρεώσεις της, στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς, όπως άφησε να εννοηθεί ο Μασκ την Παρασκευή, επιδιώκοντας τον τερματισμό της συμφωνίας.

«Η απαιτεί από τον κ. Μασκ, αλλά και άλλους συνεργάτες του να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων και των υποχρεώσεών τους να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την ολοκλήρωση των συναλλαγών που προκύπτουν από τη συμφωνία» αναφέρεται στην ίδια επιστολή.

Η εταιρία σχεδιάζει να καταθέσει αγωγή κατά του Μασκ, προκειμένου να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει τη συμφωνία.

Ο Μασκ χθες ειρωνεύτηκε τις προθέσεις της εταιρείας, με σειρά αναρτήσεων στο .

Η σχεδιάζει να καταθέσει αγωγή μέσα στην εβδομάδα στο Ντέλαγουερ, όπως δήλωσαν στο Reuters πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Η εταιρία ανέφερε στην ίδια επιστολή ότι η συμφωνία εξαγοράς παραμένει σε ισχύ προσθέτοντας ότι θα προχωρήσει σε βήματα για την υλοποίησή της.

Η τιμή των μετοχών της έκανε βουτιά -11,3% στα 32,65 δολάρια (32,58 ευρώ), μειωμένη κατά 40% από την τιμή των 54,20 δολαρίων (54,09 ευρώ) στην πρόταση εξαγοράς του Μασκ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της τιμής των μετοχών της εταιρίας σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 14 μηνών.

Η τιμή της μετοχής ανέκαμψε στη συνέχεια, σε ποσοστό μικρότερο του 1%.

Η τιμή των μετοχών της Tesla μειώθηκε κατά περίπου 7%.

Οι πωλήσεις μετοχών της απέφεραν κέρδη ύψους 148 εκατ. δολ., ενώ κέρδη 1,3 δισ. δολαρίων απέφεραν οι αγοραπωλησίες μετοχών της Tesla (S3 Partners).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠηγή: Skai News