Στα 15 δισ. ευρώ εκτιμώνται τα έσοδα τη φετινή τουριστική χρονιά

Οικονομία


Ο Ιούνιος εξελίσσεται καλά για όλους τους ελληνικούς προορισμούς και η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι πολύ καλή

Ποδαρικό με αισιόδοξα νέα έκανε ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού για την ελληνική τουριστική βιομηχανία, τόσο στο μέτωπο των αφίξεων όσο και στο επενδυτικό.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, μεταφέρει αισιόδοξα νέα για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν, ενώ ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ, Γιόελ Ραζβόζοβ (Yoel Razvozov), σημειώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το ενδιαφέρον ισραηλινών επενδυτών για την Ελλάδα.

Αισιοδοξία για έσοδα 15 δισ. ευρώ φέτος

Με το βλέμμα στραμμένο στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς, ο Γρηγόρης Τάσιος αναφέρει ότι ο Ιούνιος εξελίσσεται καλά για όλους τους ελληνικούς προορισμούς και η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι πολύ καλή.  Υπό το πρίσμα αυτό, ο πρόεδρος της ΠΟΞ εκτιμά ότι είναι εφικτός ο στόχος των τουριστικών εσόδων στα 15 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει επιτευχθεί το 80% των εσόδων του 2019. Μάλιστα, αυτή η εκτίμηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022.

Και η Βόρεια Ελλάδα πατάει γκάζι στις αφίξεις

Αναλυτικότερα ο κ. Τάσιος επισήμανε ότι ακόμα και η Βόρεια Ελλάδα ακολουθεί κατά πόδας τους υπόλοιπους προορισμούς, καθώς η εκκίνησή της το Μάιο είχε σημαδευτεί από τον αντίκτυπο του πολέμου στις αγορές τροφοδότες της.

«Πλέον οι Βαλκάνιοι απεγκλωβίζονται από το φόβο του πολέμου και οδεύουν προς τους ελληνικούς προορισμούς» εξηγεί ο κ. Τάσιος και αναφέρει:

«Σίγουρα δεν είμαστε σε σεζόν 110 ημερών, γιατί χάθηκε ο Μάιος. Ωστόσο, πάμε σε σεζόν 90-100 ημερών, η οποία θα ωφελήσει Πιερία, Θάσο, Χαλκιδική».

Την ίδια στιγμή οι νησιωτικοί προορισμοί της νότιας Ελλάδας γίνονται πόλος έλξης της αγγλικής, της γερμανικής αλλά και της γαλλικής αγοράς, ενώ μεγάλες τουριστικές ροές από αυτές τις χώρες κατευθύνονται προς τα νησιά, αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Έκρηξη αφίξεων από Αμερική και Καναδά

Στο μεταξύ, τον τόνο της φετινής τουριστικής σεζόν δίνει η «εκρηκτική», όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Τάσιος, κάθοδος των Αμερικανών και Καναδών στην Ελλάδα.

Κι αυτό επιτυγχάνεται γιατί η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ασφαλής προορισμός,…Πηγή: Source link