Στα άκρα η Τουρκία: Τα επικίνδυνα«παιχνίδια» των Γκρίζων Λύκων και ο… σιωπηλός Σουλτάνος

Πολιτική


Οι ανιστόρητες προκλήσεις με τους «χάρτες» που δείχνουν την Κρήτη καθώς και νησιά του Αιγαίου  υπό τουρκική κυριαρχία ήταν το τελευταίο επεισόδιο στο μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων

Σε ένα ακραίο παραλήρημα επιδίδονται τα τελευταία 24ωρα τόσο ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί, όσο και  αξιωματούχοι της Άγκυρας καθώς και τουρκικά ΜΜΕ.

Οι ανιστόρητες προκλήσεις με τους «χάρτες» που δείχνουν την Κρήτη καθώς και νησιά του Αιγαίου  υπό τουρκική κυριαρχία ήταν το τελευταίο επεισόδιο στο μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων.

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σκληρό μήνυμα  στην Άγκυρα καλώντας τον Τούρκο πρόεδρο να πάρει θέση για τον  «χάρτη Μπαχτσελί» .

  • Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Οι Γκρίζοι Λύκοι αποφάσισαν να γράψουν στα ελληνικά τις απειλές τους

Η Αθήνα αντιδρά με ψυχραιμία στις γελοιότητες του ακροδεξιού εταίρου του Ερντογάν τον οποίο φαίνεται πως έχει… ξαμολήσει ο Τούρκος πρόεδρος για να κάνει την «βρόμικη» δουλειά προχωρώντας σε ακραίες προκλήσεις.

Το βέβαιο είναι πως ο Μπαχτσελί κατάφερε να δυναμιτίσει εκ νέου το κλίμα στις σχέσεις Αθήνας- Άγκυρας και πλέον μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί το καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά.


Η σιωπή του Σουλτάνου

Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για τον «χάρτη Μπαχτσελί» , ενώ σιωπή επικρατεί και από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι την αφορμή για την εκ νέου διατύπωση ακραίων θεωριών και σεναρίων έδωσε ο «χάρτης Μπαχτσελί» που δώρισε στον ακροδεξιό εταίρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οργάνωση των Γκρίζων Λύκων και παρουσιάζει τα μισά νησιά του Αιγαίου καθώς και την Κρήτη να ανήκουν στην τουρκική επικράτεια.

Νέο εμπρηστικό δημοσίευμα

Το… σίριαλ με τις τουρκικές προκλήσεις, συνεχίστηκε και χθες. Ενδεικτικό είναι δημοσίευμα του τουρκικού δικτύου TR Haber, που υποστηρίζει πως τα 3/4 της Κρήτης, ανήκουν στην Τουρκία και πως μόνο τα Χανιά είναι ελληνικά.

Σημειώνεται δε ότι τόσο η παρουσία της Ελλάδας στο νησί όσο και των ΗΠΑ είναι παράνομη. Στην ιστοσελίδα δημοσιεύονται οι θέσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, απόστρατου αξιωματικού και γεωπολιτικού – στρατιωτικού αναλυτή Γιουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος πρώτος…Πηγή: in.gr