Σκέρτσος για τις λίστες των παρακολουθήσεων: Οι δήθεν «αποκαλύψεις» είναι ο ευτελισμός μιας σοβαρής υπόθεσης

Πολιτική


Το όνομα του υπουργού Επικρατείας περιλαμβάνεται σε λίστα μεταξύ αυτών που παρακολουθούνται από το παράνομο λογισμικό

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο περιλαμβάνεται και ο ίδιος στη λίστα των παρακολουθήσεων με το λογισμικό Predator, αναφέρεται ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με ανάρτησή του στο .

Ο κ. Σκέρτσος μιλά για αθλιότητα, λέγοντας ότι η εφημερίδα «παρέλειψε ως όφειλε» να δημοσιοποιήσει ολόκληρη την συνομιλία, την οποία παρέθεσε ο ίδιος στην ανάρτησή του.

  • Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Στα δίκτυα του Predator ο Δένδιας – Αναστάτωση σε πρεσβείες και μυστικές υπηρεσίες

Τι λέει ο υπουργός Επικρατείας

Στην συγκεκριμένη ανάρτηση ο κ. Σκέρτσος αναφέρει:

«Την αθλιότητα από όπου κι αν εκπορεύεται την αντιμετωπίζεις με διαφάνεια και εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη. Δεν συνδιαλέγεσαι ούτε βουτάς στο βούρκο μαζί της. Στις δημοκρατίες επίσης, σε αντίθεση με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, όποιος κατηγορεί κάποιον οφείλει να τεκμηριώνει τις κατηγορίες του. Ειδάλλως είναι συκοφάντης», αναφέρει ο υπουργός.

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρει επίσης πως «οι λίστες του ντοκουμέντου δεν εισφέρουν κανένα νέο στοιχείο στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων ούτε τεκμηριώνονται με αποδείξεις -που εφόσον υπάρχουν πρέπει να προσκομιστούν στη δικαιοσύνη και να μη γίνουν φειγ βολάν».

«Το μόνο που πετυχαίνει εν τέλει η σαλαμοποίηση των δήθεν «αποκαλύψεων» είναι ο ευτελισμός μιας σοβαρής υπόθεσης που αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη και η εξυπηρέτηση ενός οργανωμένου σχεδίου αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα αλλά και από το μετρήσιμο έργο που παράγεται καθημερινά σε πολλά πεδία πολιτικής προς όφελος των πολιτών», λέει ο ίδιος.

Δίνει ολόκληρη την συνομιλία

Ο υπουργός δημοσιεύει, μάλιστα, και τη συνομιλία που είχε με τον συντάκτη του Documento, προκειμένου, όπως λέει, να δημοσιευτεί ολόκληρη η απάντησή του.