Σακελλαροπούλου: Αμέριστη η στήριξη στην Ουκρανία – Το «ευχαριστώ» Ζελένσκι για τα BMP-1

Πολιτική


Κοινή συνέντευξη τύπου της ΠτΔ και του Β. Ζελένσκι στο Κίεβο

Tην αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση της Ελλάδας προς τον ηρωικό ουκρανικό λαό εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντησή της με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, υπογραμμίζοντας ότι η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μάς αφορά όλους και σημειώνοντας ότι η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να προασπίσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα απέναντι στον αναθεωρητισμό.

Αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση

Η κα Σακελλαροπούλου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό της στο Κίεβο και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών. Την πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε στο Κίεβο και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

  • Διαβάστε επίσης Η Ελβετία απαγορεύει στη Γερμανία να στείλει ελβετικά πυρομαχικά στην Ουκρανία
  • Διαβάστε επίσης Βουλγαρία: Μετά από μήνες αναβλητικότητας αποφάσισε να στείλει όπλα στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου για την κατάσταση στο μέτωπο και πρόσθεσε ότι «η Πρόεδρος είδε πολλά πράγματα σήμερα, σε ό,τι γίνεται σε όλη την Ουκρανία και όχι μόνο στο μέτωπο». Ευχαρίστησε για την πρώτη παρτίδα των BMP-1, σημειώνοντας ότι «είναι πράγματι σημαντικό, και έχουμε συζητήσει τις δυνατότητες της Ελλάδας για βοήθεια προς την Ουκρανία για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητάς μας».

Σε δηλώσεις της κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, η κα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι «η σημερινή μου παρουσία στο Κίεβο δηλώνει την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση της Ελλάδας προς εσάς και τον ηρωικό ουκρανικό λαό, που βιώνει ήδη επί εννιά σχεδόν μήνες σκληρή δοκιμασία εξαιτίας της απρόκλητης και αδικαιολόγητης ρωσικής στρατιωτικής εισβολής και αγωνίζεται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του».

  • Διαβάστε επίσης Ρωσικό δημοσίευμα: Στρατιωτικός εξοπλισμός της Ελλάδας μεταφέρθηκε στην Ουκρανία (χάρτης)

Ευθεία αμφισβήτηση της φιλελεύθερης δημοκρατίας

Τόνισε, επίσης, ότι «η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μας αφορά όλους. Με τη βάναυση παραβίαση του διεθνούς δικαίου, την απειλή γενικευμένης επισιτιστικής κρίσης, η οποία θα πλήξει ιδίως τις πιο αδύναμες χώρες, αλλά και την απειλή πυρηνικής…Πηγή: in.gr