Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο

Οικονομία


Κοινή συνέντευξη Τύπου των Μάκη Βορίδη, Κώστα Σκρέκα, Θεόδωρου Σκυλακάκη

Σήμερα, Τετάρτη, πρόκειται να παρουσιαστούν τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, θα παραχωρήσουν σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ. κοινή συνέντευξη Τύπου με θέμα «Μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο».

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

  • Διαβάστε επίσης: Σκρέκας προς βιομηχανίες: Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου

Κίνητρα και αντικίνητρα στους φορείς

Προ ημερών, ο κ. Σκρέκας, ανέφερε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας, όπως στη Γερμανία και στην Ιταλία.

Τους δύο πρώτους μήνες του καλοκαιριού είχαμε θετικά δείγματα με σημαντική μείωση της κατανάλωσης. «Τον Ιούλιο η μείωση της κατανάλωσης ξεπέρασε το 15% μέσα σε ένα μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλη η Ευρώπη ανησυχεί και προβληματίζεται για τους επόμενους μήνες. Φαίνεται ότι θα έχουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, εξαιτίας της στρατηγικής της Ρωσίας να στραγγαλίζει ενεργειακά την Ευρώπη, μειώνοντας τις ροές φυσικού αερίου και εκτινάσσοντας τις τιμές. Η κυβέρνησή μας είδε από πολύ νωρίς το πρόβλημα και δημιούργησε δίχτυ προστασίας για τους οικιακούς καταναλωτές, αλλά και τις ΜμΕ», σημείωσε ο υπουργός.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν κίνητρα και αντικίνητρα για τους φορείς του Δημοσίου με στόχο να αποδώσουν καρπούς οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας ειδικά σε ό,τι αφορά τον τομέα της θέρμανσης δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας.

Καμπάνια ενημέρωσης οφειλών

Το σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας περιλαμβάνει και την καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών προκειμένου να περιορίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

  • Διαβάστε επίσης: Σύνοδος υπουργών Ενέργειας: Πλαφόν σε τιμές και μείωση κατανάλωσης ρεύματος στο τραπέζι

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, κοινωνοί της όλης προσπάθειας θα πρέπει να γίνουν και τα νοικοκυριά και σε πρώτη φάση σχεδιάζεται μία εκτεταμένη…Πηγή: Source link