Ρωσία: Νέες απειλές από τον Πούτιν – «Η Δύση θα παγώσει» – Μην επιβάλετε πλαφόν

Οικονομία


«Δεν θα αναγκαστούμε να κάνουμε τίποτα που δεν θέλουμε να κάνουμε»

Σε νέες απειλές προς τη Δύση προχώρησε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τον οποίο η Ρωσία δεν θα προμηθεύσει ενεργειακούς πόρους στην ΕΕ ούτε θα υποκύψει στην επιβολή όρων.

Η Ρωσία, είπε, θα σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου, πετρελαίου, λιγνίτη και πετρελαίου θέρμανσης στην Ευρώπη αν τελικά επιβληθεί πλαφόν στις τιμές τους, όπως έχουν ζητήσει οι ηγέτες της G7.

  •  Διαβάστε επίσης: «Μόνο δημοκρατικός δεν είναι ο τρόπος» που η Βρετανία επιλέγει τους ηγέτες της λέει ο Πούτιν

«Δεν θα αναγκαστούμε να κάνουμε τίποτα που δεν θέλουμε να κάνουμε. Το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να λέμε την ατάκα από ένα γνωστό ρωσικό παραμύθι: Θα παγώσετε όπως ο λύκος!» ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Pravda.

Το ρωσικό παραμύθι

Ο Πούτιν έκανε έτσι μια αναφορά στο ρωσικό λαϊκό παραμύθι «Η αλεπού και ο λύκος».

Στο παραμύθι, η πονηρή αλεπού έκανε τον ανόητο λύκο να πιάσει ψάρια στο παγωμένο ποτάμι βάζοντας την ουρά του σε μια τρύπα πάγου.

Η αλεπού χοροπηδούσε γύρω από τον απελπισμένο και πεινασμένο λύκο λέγοντας «πάγωσε, πάγωσε, την ουρά του λύκου» μέχρι που η παγωμένη τρύπα πάγωσε παγιδεύοντας τον λύκο στον πάγο.

Τότε ήρθαν οι άντρες από το χωριό και χτύπησαν τον λύκο για όλα τα κακά πράγματα που τους είχε κάνει το καλοκαίρι.

Ο λύκος πάλεψε και δραπέτευσε, αλλά η ουρά του έμεινε στην παγωμένη τρύπα του πάγου.

Οι νέες απειλές του Ρώσου προέδρου έγιναν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ, πόλη της ρωσικής Άπω Ανατολής, απ’ όπου επίσης είχε νωρίτερα “προειδοποιήσει” ότι θα προκληθεί ανθρωπιστική κρίση και παγκόσμιο πρόβλημα με τα τρόφιμα.

Θα ανοίξουμε τον Nord Stream 1 αν…

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει και πάλι να προμηθεύει με φυσικό αέριο τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 μόλις αποκατασταθεί η βλάβη στην τουρμπίνα του και απέρριψε τους δυτικούς ισχυρισμούς ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί ως όπλο το φυσικό αέριο.

Μιλώντας στο πλαίσιο της ομιλίας που εκφώνησε στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ, πόλη της ρωσικής Άπω Ανατολής, ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι η…Πηγή: Source link