Ρουντ: Η μεγαλύτερη πρόκληση ο τελικός με τον Ναδάλ

Αθλητικά


Ο Κάσπερ Ρουντ μίλησε για την πρόκρισή του στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και τη μάχη με το σπουδαίο Ράφα Ναδάλ

Για τη «μεγαλύτερη πρόκληση» στο τένις δήλωσε ότι προετοιμάζεται ο Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στον αυριανό τελικό του Ρολάν Γκαρός τον -κάτοχο 13 τίτλων στο φημισμένο τουρνουά γκραν σλαμ- Ράφα Ναδάλ, ο οποίος είναι αήττητος σε τελικούς στη συγκεκριμένη διοργάνωση (13-0).

Ο 23χρονος Νορβηγός παραδέχεται ότι ίσως φαίνεται αδύνατο να νικήσει τον 36χρονο Ισπανό, ωστόσο δηλώνει ότι «απλώς θα προσπαθήσω να το απολαύσω. Θα είμαι το αουτσάιντερ και θα προσπαθήσω σήμερα και αύριο το βράδυ να ονειρευτώ σπουδαία winners και απίστευτα rallies, επειδή αυτά θα χρειαστούν, αν θέλω να έχω κάποια τύχη, και θα χρειαστεί να παίξω το καλύτερό μου τένις όλων των εποχών. Όμως, πρέπει να πιστέψω ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Πάντως, ο Ρουντ, ο οποίος έγινε ο πρώτος Νορβηγός που έφθασε σε τελικό τουρνουά γκραν σλαμ στο μονό, δηλώνει σίγουρος ότι μπορεί να μετρήσει όλους τους τελικούς που έχει παίξει ο Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός και τους αντιπάλους που νίκησε ο Ισπανός για να κατακτήσει το τρόπαιο στο φημισμένο τουρνουά.

«Θα είναι καταπληκτικό να βρίσκομαι εκεί ο ίδιος, όταν έχεις δει όλους τους παίκτες που τον αντιμετώπισαν στον τελικό» είπε ο Ρουντ μετά την επικράτησή του επί του Μάριν Τσίλιτς στον ημιτελικό και συμπλήρωσε:

«Επομένως, το να είμαι μέλος αυτού του γκρουπ είναι κάτι για το οποίο μπορώ πάντα να καυχιέμαι μετά το τέλος της καριέρας μου. Φυσικά, θα προσπαθήσω να κατακτήσω τον τίτλο και θα ήταν πιο ωραίο να μπορούσα να καυχιέμαι και για τον τίτλο μετά το τέλος της καριέρας μου».