Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσφυγή 20 ρώσων ολιγαρχών στο Συμβούλιο της Ευρώπης κατά των κυρώσεων

Οικονομία


Είναι πιθανό να ακολουθήσουν περισσότεροι την ίδια οδό,

Περισσότεροι από 20 επιχειρηματίες, πολιτικοί και άλλα άτομα που συνδέονται με το Κρεμλίνο και τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία, προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ανάμεσά τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico,  είναι και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις τον Μάρτιο επειδή φέρεται να επωφελήθηκε από τους στενούς δεσμούς του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ολιγάρχες οδηγούν την ΕΕ στα δικαστήρια για τις κυρώσεις – και πολλοί έχουν κερδίσει τις νομικές μάχες στο παρελθόν. Για παράδειγμα, το δικαστήριο τάχθηκε στο πλευρό του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πρώην προέδρου της Ουκρανίας που φλερτάρει τη Ρωσία για χρόνια, το 2019.

Οι προσφυγές υποβλήθηκαν στο Γενικό Δικαστήριο, το δεύτερο υψηλότερο δικαστήριο της ΕΕ, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα.

Είναι πιθανό να ακολουθήσουν περισσότεροι την ίδια οδό, με την ΕΕ να έχει επιβάλει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε πάνω από 1.100 άτομα και περισσότερες από 80 εταιρείες και οντότητες. Οι διαδικασίες είναι πιθανό να διαρκέσουν μήνες, αν όχι χρόνιαΠηγή: Source link