Προαστιακός Δυτικής Αττικής: Εντός του καλοκαιριού η δημοπράτηση

Οικονομία


Η νέα γραμμή θα τερματίζει στα Μέγαρα, τόνισε ο κ. Καραμανλής

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο του προαστιακού Δυτικής Αττικής, όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΜέΡΑ25 ο κ. Καραμανλής τόνισε πως «πρόκειται για μια νέα γραμμή προαστιακού σιδηροδρόμου, μήκους 36 χλμ, που θα ξεκινά από τα Ανω Λιόσια, θα περνά από τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα και θα τερματίζει στα Μέγαρα, αξιοποιώντας και την παλιά μετρική γραμμή, η οποία έχει τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και περίπου 15 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα λυθεί το κυκλοφοριακό της Αθήνας – Το σχέδιο των 4+4 σημείων

«Θα γίνει και το έργο της επέκτασης της σιδηροδρομικής γραμμής “Λιόσια-Μέγαρα” μέχρι τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεγάρων, δηλαδή εντός του οικισμού», πρόσθεσε.

«Ο ΟΣΕ στο υπό δημοπράτηση έργο το έχει προβλέψει με προαίρεση. Απλά δημοπρατούμε σε πρώτη φάση το πρώτο κομμάτι για το οποίο έχουμε ήδη περιβαλλοντική αδειοδότηση», εξήγησε και πρόσθεσε ότι η εν λόγω επέκταση έχει μήκος περίπου 3 χιλιομέτρων, και σε όλο της το μήκος θα οδεύει εντός του υφιστάμενου σιδηροδρομικού διαδρόμου της παλαιάς μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής προς Πελοπόννησο.

«Μιλάμε για τη Δυτική Αττική που, δυστυχώς, πρέπει να παραδεχτείτε ότι έχει αποτελέσει μέχρι στιγμής την “πίσω αυλή» της Αθήνας”, ανέφερε ο Κρίτων Αρσένης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕΠηγή: Source link