Ποιές γραμματοσειρές χρησιμοποιούν τα μεγάλα Brands στα λογότυπά τους;

Τεχνολογία

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το λογότυπο δεν είναι απλά και μόνον ένα σύμβολο. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οπτικής επικοινωνίας και αντανακλά την ταυτότητα μιας εταιρείας.  Για τον λόγο αυτό και πίσω από τα πιο εμβληματικά και αναγνωρίσιμα λογότυπα κρύβεται αρκετή μελέτη, παρόλο που οπτικά μπορεί να φαίνονται απλά. Άλλωστε, συχνά, η απλότητα είναι το κλειδί για την επιτυχία τους.

Ποια είναι όμως τα στοιχεία ενός logo που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον; Η επιλογή σωστών fonts ,σε συνδυασμό με το μέγεθος, το χρώμα και τα γραφικά, είναι στοιχεία ζωτικής σημασίας για ένα λογότυπο.

Κάθε font μπορεί να επικοινωνήσει μια συγκεκριμένη προσωπικότητα και τόνο – γι ‘αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθήσετε κάτι που αντιπροσωπεύει τέλεια την ταυτότητα της μάρκας σας. Ορισμένα Brands χρησιμοποιούν γνωστές και εγκεκριμένες γραμματοσειρές, όπως Helvetica, Arial και Gotham, ενώ άλλες δημιουργούν μοναδικές γραμματοσειρές, οι οποίες -συχνά- βασίζονται ή εμπνέονται από κλασικές γραμματοσειρές.

Ο Ιταλός γραφίστας (logo guru), Emanuele Abrate, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram μας παρουσιάζει τις γραμματοσειρές που επέλεξαν ορισμένα από τα πιο φημισμένα Brands του πλανήτη απλά, αντικαθιστώντας τα ονόματα στα logos με γραμματοσειρές.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο του μεγαλύτερου ελληνικού digital agency PROWEB εδώ