Πλειστηριασμοί: 5+1 πασίγνωστα ακίνητα άλλαξαν χέρια

Οικονομία


Περί τα 87 εκατ. ευρώ κατέβαλλαν συνολικά οι πλειοδότες – Ανάμεσα στα «φιλέτα» που βγήκαν στο σφυρί περιλαμβάνονται πολυτελείς γραφειακοί χώροι, βιομηχανοστάσια και αποθήκες.

Ξανθή Γούναρη 

Έξι πολύ γνωστά εμπορικά ακίνητα άλλαξαν χέρια του τελευταίους δυόμισι μήνες μέσω πλειστηριασμών και δημόσιων διαγωνισμών, με τους νέους ιδιοκτήτες τους να καταβάλλουν συνολικά περί τα 87 εκατ. ευρώ για να τα αποκτήσουν.

Για παραπάνω από τα μισά ακίνητα η διαδικασία εκποίησης είχε επαναληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, ωστόσο είχε κριθεί άγονη ελλείψει ενδιαφερόμενων αγοραστών.

Ανάμεσα στα «φιλέτα» που βγήκαν στο σφυρί – και τελικά κατακυρώθηκαν στους πλειοδότες που πρόσφεραν την υψηλότερη τιμή – περιλαμβάνονται πολυτελείς γραφειακοί χώροι, βιομηχανοστάσια και αποθήκες.

Τα διαμάντια του Αμαρουσίου

Στο Μαρούσι, στο νέο hot spot της αγοράς γραφειακών χώρων, τα τρία μεγάλα ακίνητα γραφείων που έβγαλε προς πώληση η doValue Greece έφυγαν σαν «φρέσκα κουλούρια».

Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα την 6η Ιουνίου, κατακυρώθηκε στην Prodea Investments AEEAΠ μέσω ελεύθερης πώλησης, στο πλαίσιο διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, το κτίριο γραφείων στο Μαρούσι Αττικής, επί των οδών Χειμάρρας 8, Γραβιάς και πεζόδρομου, με μισθωτή την EY (Ernst & Young).

Το τίμημα της απόκτησης ανήλθε 35 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η ΑΕΕΑΠ στις οικονομικές της καταστάσεις για το α’ τρίμηνο του 2022, ενώ η εύλογη αξία του, σύμφωνα με σχετική εκτίμηση που πραγματοποίησαν οι ανεξάρτητοι εκτιμητές, ήταν 34,113 εκατ. ευρώ.

  • Διαβάστε επίσης: Μύκονος: Μέσα στη βίλα-παλάτι του Λάκη Γαβαλά που βγήκε στο «σφυρί» για 1,9 εκατ ευρώ

Το δεύτερο ακίνητο, επί της συμβολής των οδών Σωρού 18-20 και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, συνολικού εμβαδού 16.795 τ.μ., το οποίο στεγάζει τα γραφεία της Fourlis και της Bayer, πέρασε στην κατοχή της Trastor ΑΕΕΑΠ έναντι τιμήματος 27,05 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το τρίτο ακίνητο, το μεγαλύτερο και ακριβότερο, στη συμβολή των οδών Χειμάρρας και Γραβιάς, επιφάνειας 30.000 τ.μ., η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 45,6 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω κτίριο μισθώνεται από την Ελληνικά Πετρέλαια και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από ενοικιάστρια η εταιρεία να γίνει ιδιοκτήτρια. Μάλιστα λέγεται ότι η προσφορά από την πλευρά των ΕΛΠΕ κινείται κάπου 15…Πηγή: Source link