Πιλοτική εφαρμογή του τετραήμερου σε άλλη μια εταιρεία

Οικονομία


Η Terracom, με έδρα τα Ιωάννινα, αποφάσισε να καθιερώσει ένα νέο μοντέλο εργασίας για τους εργαζομένους της τους καλοκαιρινούς μήνες.

Του Γιώργου Μανέττα

Ακόμα μια εταιρεία αποφάσισε να «πειραματιστεί» με την τετραήμερη εργασία στην Ελλάδα. Πρόκειται για την Terracom, η οποία ανακοίνωσε πως προχωρά πιλοτικά στην καθιέρωση τετραήμερης εργασίας για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, χωρίς να επηρεάζονται τα εργασιακά δικαιώματα, το ωράριο εργασίας και οι μισθολογικές απολαβές των εργαζομένων.

Σκοπός της, όπως λέει, είναι η καθολική εφαρμογή του μέτρου μελλοντικά, αφού πρώτα αναλύσει τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την πιλοτική εφαρμογή του.

«Η δύναμη της Terracom είναι οι άνθρωποί της, οι οποίοι αποτελούν τον βασικότερο παράγοντα της ανάπτυξης και της συνεχούς εξέλιξής της» αναφέρει ο CEO της Terracom, Δημήτρης Ζαχαράκης, και εξηγεί: «Με την υιοθέτηση της τετραήμερης εργασίας για τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνδυασμό με το υβριδικό μοντέλο εργασίας που έχει ακολουθήσει η εταιρεία μας από την αρχή της πανδημίας, προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και περισσότερες επιλογές για να αποφασίσουν οι άνθρωποί μας το βέλτιστο μοντέλο υλοποίησης των καθημερινών εργασιών».

Η τετραήμερη εργασία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μία μόνο από τις αρκετές δράσεις που έχει θεσπίσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Εχουν προηγηθεί και άλλες παροχές προς το προσωπικό, όπως η παροχή ιδιωτικής ασφάλειας υγείας, η παροχή συνταξιοδοτικού/ανταποδοτικού προγράμματος, καθώς και πρόγραμμα διάθεσης μετοχών (stock options) από τους εργαζομένους για περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη προσωπικών στόχων. Η Terracom ιδρύθηκε το 1999 στα Ιωάννινα με αντικείμενο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στον τομέα της Πληροφορικής. Eίναι ιδρυτικό μέλος του cluster καινοτομίας και τεχνολογίας Innovation Greece και σήμερα απασχολεί 57 άτομα προσωπικό.

Την πιλοτική υιοθέτηση της τετραήμερης εργασίας για το σύνολο του προσωπικού της, χωρίς να θίγονται οι απολαβές, είχε ανακοινώσει πρώτη η Grant Thornton στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για μια κίνηση που αναμένεται να συμβάλει στην καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής κατά τη διάρκεια του…Πηγή: Source link