Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Νύχτες καλοκαιριού με σπουδαίες εκδηλώσεις

Πολιτική


Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα πολιτισμού σχεδίασε και υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το φετινό καλοκαίρι, προσφέροντας μοναδικές καλοκαιρινές νύχτες.

Συναυλίες, φεστιβάλ, παραδοσικές βραδιές, επιμορφωτικά προγράμμα και βραδιές ποίησης, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πλούσιο και σημαντικό πρόγραμμα πολιτισμού που σχεδίασε για το φετινό καλοκαίρι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Mε όραμα και δημιουργικότητα χαράζουμε νέα μονοπάτια για την προσφορά της ΠΔΕ στον Πολιτισμό. Με ευαισθησία και σεβασμό στα ήθη, στα έθιμα και στις παραδόσεις, σχεδιάσαμε το πρώτο ενιαίο πρόγραμμα Πολιτισμού που θα υλοποιήσει η ΠΔΕ κατά την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή περίοδο» αναφέρει στο μήνυμα του ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης.

«Αυτό ασφαλώς είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, ανθρώπους που ξεχωρίζουν για τις αξίες, τα ιδανικά και τον επαγγελματισμό τους. Εύχομαι αυτό το πρόγραμμα να προσφέρει παιδεία και ψυχαγωγία στους συμπολίτες μου» καταλήγει ο κ. Κοροβέσης.

Δείτε όλο το πρόγραμα: Καλοκαίρι 2022 – Αχαΐα

Δείτε όλο το πρόγραμμα: Καλοκαίρι 2022 – Αιτωλοακαρνανία

Δείτε όλο το πρόγραμμα: Καλοκαίρι 2022 – Ηλεία

Καλοκαίρι πολιτισμού στην Ηλεία

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει η δράση «Ιστορικές διαδρομές» που θα πραγματοποιηθεί στις 25 – 26 Ιουνίου 2022.

Με έμπνευση από την Ελληνική Μυθολογία και την Εμβληματική Προσωπικότητα του Μυθικού Ηρακλή, ιστορικά αυτοκίνητα, και
μηχανές Harley Davidson θα προβάλουν την μυθική εικόνα του Ηρακλή μέσα από τους άθλους του, διδάσκοντας ταυτόχρονα την
ορθή οδική συμπεριφόρα και την ιστορία της περιοχής μας.

Με ένα ιδιαίτερο και επιμορφωτικό τρόπο θα αναδειχθούν τα ελληνικά τοπία της Περιφέρειας και η ιστορία τους.

«Ακολουθώντας τις ιστορικές διαδρομές που δίνει η ελληνική μυθολογία και η εμβληματική προσωπικότητα του μυθικού Ηρακλή καθώς και η παγκόσμιας απήχησης Αρχαία Ελληνική Ιστορία, αναπόσπαστο στοιχείο της οποίας είναι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με ένα σύνολο ποικιλόμορφων δράσεων, θα συμβάλλουμε στην γνωστοποίηση της ιστορίας των περιοχών της Δυτικής Ελλάδας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ξεκινώντας την ιστορική διαδρομή από την εμβληματική γέφυρα του Ρίο-Αντιρίου με…Πηγή: in.gr