ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Μετά τις υποκλοπές, τώρα κερδοσκοπούν σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών»

Πολιτική


Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την υπόθεση Πάτση, κατηγορεί την κυβέρνηση για «καθεστωτικές και πελατειακές αντιλήψεις στην άσκηση εξουσίας».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την υπόθεση του – ανεξάρτητου πλέον – βουλευτή, Ανδρέα Πάτση.

Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «καθεστωτικές και πελατειακές αντιλήψεις της ΝΔ στην άσκηση εξουσίας», οι οποίες, όπως υποστηρίζει, «αποδεικνύονται καθημερινά».

Διαβάστε επίσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες για την υπόθεση Πάτση

«Μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, την διάχυση των ευρωπαϊκών πόρων σε φίλους και συμφέροντα, τώρα κερδοσκοπούν σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωσή του.

«Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις Πιερρακάκη»

Και προσθέτει: «Χωρίς καμία ηθική αναστολή, όπως στην περίπτωση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση και, μάλιστα, την ώρα που μόλις ένας στους δέκα δανειολήπτες γίνεται δεκτός για ρύθμιση του χρέους του από τα ξένα funds, σύστημα που θεσμοθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί με ζέση η ΝΔ».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει, μάλιστα, εάν η κυβέρνηση «θα διαγράψει το πλέγμα των διατάξεων, που οδηγεί στην ασυδοσία των funds  και των τραπεζών και αφήνει απροστάτευτη ακόμα και την πρώτη κατοικία; Ή θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, που αυξάνει το ιδιωτικό χρέος και ναρκοθετεί την κοινωνία και την οικονομία;».

Τέλος, τονίζει πως οι εξηγήσεις του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, «για τις υπέρογκες απευθείας αναθέσεις των  ΕΛΤΑ στον κ. Πάτση, κρίνονται ως απολύτως ανεπαρκείς».Πηγή: in.gr