Παρέμβαση-φωτιά: Η Τουρκία δεν τολμά να επιτεθεί σε Ελλάδα και Κύπρο εκτός εάν της το επιτρέψουμε

Πολιτική


Σημαντικές ιστορικές επισημάνσεις περιέχει η ανάρτηση-φωτιά του κύπριου ευρωβουλευτή και προέδρου Πολιτικής Επιτροπής για τη Μεσόγειο, Κώστα Μαυρίδη, με αφορμή το «ακατάσχετο υβρεολόγιο και απειλές» της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Το χάσμα ανάμεσα στις πομπώδεις απειλές και στις τουρκικές στρατιωτικές ενέργειες είναι γεγονός, αφού η Τουρκία προχωρεί σε στρατιωτικές επιδρομές σε περιπτώσεις συντριπτικής υπεροπλίας έναντι του θύματος» επισημαίνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κώστας Μαυρίδης, ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ (S&D) και πρόεδρος Πολιτικής Επιτροπής για τη Μεσόγειο (φωτογραφία, επάνω, από το ).

«Ακατάσχετο υβρεολόγιο»

«Ετσι έγινε και στην Κύπρο το 1974, αφού πρώτα η χούντα απέσυρε την ελληνική μεραρχία και ακολούθησε αργότερα η χουντική προδοσία και το πραξικόπημα» τονίζει ο κύπριος ευρωβουλευτής.

Δείτε ακόμα – Αποκάλυψη: Τούρκοι ακόλουθοι παραβρέθηκαν το 2013 στην ενεργοποίηση των S-300 στην Κρήτη

Ακολουθεί η ανάρτησή του, η οποία έχει τίτλο «Με τον εχθρό εντός των τειχών αλλά και εκτός…»:

«Με την Τουρκία σε προδιαγραμμένη πορεία για δεκαετίες, εντείνεται σήμερα η επιθετική της ρητορική με ακατάσχετο υβρεολόγιο και απειλές κατά Ελλάδας-Κύπρου.

»Όμως, το χάσμα ανάμεσα στις πομπώδεις απειλές και στις τουρκικές στρατιωτικές ενέργειες, είναι γεγονός, αφού η Τουρκία προχωρεί σε στρατιωτικές επιδρομές σε περιπτώσεις συντριπτικής υπεροπλίας έναντι του θύματος π.χ. Ιράκ, Αφρίν Συρίας, Λιβύη…

»Έτσι έγινε και στην Κύπρο το 1974, αφού πρώτα η χούντα απέσυρε την ελληνική μεραρχία και ακολούθησε αργότερα η χουντική προδοσία και το πραξικόπημα.

»Χαρακτηριστικά, στις περιπτώσεις που Ελλάδα-Τουρκία εμφανίζονταν να φτάνουν στο χείλος γενικής σύρραξης, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι δεν υπήρχε ανάλογη τουρκική στρατιωτική κινητοποίηση, αλλά μόνιμη επιδίωξη για μετατροπή των τουρκικών αξιώσεων σε διμερές θέμα και η Ελλάδα υποχωρούσε.

Ο «χαμένος» Σημίτης

»Το 1976 το τουρκικό σκάφος “HORA” πραγματοποίησε έρευνες στο Αιγαίο. Ομοίως το 1987 το τουρκικό “SISMIK”. Το 1996 στην κρίση των Ιμίων η Τουρκία είχε απέναντί της τον “χαμένο” Σημίτη και όπως αποκάλυψε ο εξαίρετος ε.α. Στρατηγός Καμπουρίδης που τότε υπηρετούσε στην Τουρκία, κανένα…Πηγή: in.gr